Russisk politi slår ned på demonstrationer mod korruption

Oppositionslederen Alexei Navalny og flere hundrede demonstranter er anholdt i Rusland, skriver Reuters.

Ifølge organisationen OvD Info er omkring 600 blevet anholdt under demonstrationerne søndag. (Foto: © Anatoly Maltsev, Scanpix)

Efter en dag med store protester mod korruption i Rusland, ikke mindst landets hovedstad, Moskva, er flere hundrede blevet anholdt. Deriblandt den toneangivende oppositionsleder Alexei Navalny.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der er til stede i Moskva.

- Jeg er glad for, at så mange mennesker er kommet ude fra landet for at gå på gaden, sagde Navalny ifølge Reuters kort tid inden han blev arresteret.

Søndagens demonstrationer er en protest mod korruptionen i landet og med kravet om, at premierminister Dimitri Medvedev trækker sig.

Demonstrationerne er vurderet til at være de største i landet siden vinteren i 2011, hvor titusindvis af russere gik på gaden i protest mod styret i Kreml.

Ifølge organisationen OvD Info er omkring 600 blevet anholdt under demonstrationerne søndag.

Politiet har vurderet, at mellem 7-8000 personer var på gaden i Moskva nær regeringshovedkvarteret Kreml.

Demonstrationer kommer efter anklager mod Dimitri Medvedev om, at han har oparbejdet en formue, der langt overstiger hvad der er muligt med hans officielle løn.

Protester og demonstrationer har fundet sted over hele Rusland søndag, blandt andet i Skt. Petersborg, Novosibirsk, og Vladivostok.

Der er valg i Rusland i 2018.

Vladimir Putin var præsident for Rusland fra 2000 til 2008. Her overtog Dimitri Medvedev posten mens Vladimir Putin var premierminister frem til 2012.

Siden 2012 har Vladimir Putin igen været præsident mens Dimitri Medvedev har været premierminister.

/ritzau/