Russisk udenrigsminister svarer igen: Vil smide 35 amerikanere ud

Også den russiske premierminister langer hårdt ud efter USA og Obama.

Der er kold luft mellem USA og Rusland for tiden. (Foto: ALEXEI DRUZHININ © Scanpix)

Øje for øje. Det er forslaget fra den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, der som svar på USA's sanktioner foreslår, at man udviser 35 amerikanske diplomater.

Det skriver Reuters.

Desuden vil udenrigsministeren foreslå landets præsident, Vladimir Putin, at man nægter amerikanerne adgang til et sommerhus, som ejes af USA's ambassade samt et varehus.

Konflikten er opstået, efter at USA har beskyldt Rusland for at stå bag et hackerangreb mod Demokraterne under valgkampen og for angiveligt at have chikaneret amerikanske diplomater i Moskva.

Og det vil altså ikke forblive ubesvaret, sværger den russiske udenrigsminister.

- Vi kan selvfølgelig ikke lade denne form for fornærmelse gå uimodsagt. En vekselvirkning er diplomatiets lov, siger Lavrov i en tv-transmitteret tale.

- Derfor har udenrigsministeriet præsenteret den russiske præsident for et forslag, der gør 31 medarbejdere på den amerikanske ambassade i Moskva til persona non grata. Det gælder også fire diplomater fra konsulatet i Sankt Petersborg.

Også landets premierminister, Dmitry Medvedev, udtrykker sin vrede over USA's sanktioner.

- Det er trist, at Obama-regeringen, der startede med at genopbygge vores forhold, nu afslutter embedsperioden med anti-russiske følelser, skriver han på Facebook.

Rusland har afvist alle beskyldninger.