Russisk YouTube-politimand anholdt

En russisk politimand er anholdt. Det sker, efter han har lagt en video med anklager om korruption i det russiske politikorps ud på YouTube.

Den 32-årige Aleksej Dijmovskij udstillede sine chefers korruption på YouTube og blev fyret for det. (© YouTube)

Ikke uventet er en tidligere russisk politimand, der anklager sine kolleger for at være korrupte, blevet anholdt og sigtet for korruption og bedrageri. Det rapporterer BBC.

Aleksej Dymovskij blev kendt i november sidste år, da han lagde en video ud på YouTube, hvor han anklagede sine daværende kolleger i en sydrussisk by for at være korrupte.

Anklager kolleger for ulovlig virksomhed

Han blev omgående afskediget. Til udenlandske medier sagde han, at politiet med sikkerhed ville forsøge at lukke munden på ham og hævne sig.

På videoen anklager han kolleger for ulovlige virksomhed og for at anholde uskyldige personer udelukkende for at overholde bestemte mål hver måned.

Videoen blev overordentlig populær på internettet med over en million hit. Senere henvendte Aleksej Dymovskij sig direkte til premierminister Vladimir Putin og opfordrede ham til at rydde op i politikorpset.

Erkender kriminel virksomhed

Anklagerne og videoen vakte stor opsigt i Rusland og var en sensation, eftersom det er helt usædvanligt, at nogen anklager russiske myndigheder.

Anholdelsen ses derfor ikke som nogen overraskelse.

Ironisk nok har den russiske indenrigsminister, der har ansvaret for politiet, erkendt, at politikorpset er involveret i kriminel virksomhed.

FacebookTwitter