Russiske atomvåben i Kaliningrad

Det norske forsvar oplyser at amerikanske efterretningsrapporter viser, at Rusland har opstillet nye atomvåben i Østersø-enklaven Kaliningrad. Våbnene, der formentlig er mellemdistanceraketter, menes at være rettet mod blandt andet Danmark, skriver den norske avis Aftenposten.

Det norske forsvar oplyser at amerikanske efterretningsrapporterviser, at Rusland har opstillet nye atomvåben i Østersø-enklavenKaliningrad.

Våbnene, der formentlig er mellemdistanceraketter, menes at værerettet mod blandt andet Danmark, skriver den norske avisAftenposten.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har afvist oplysningerne omatomvåben i Kaliningrad, men EU sender en delegation til enklavenfor at undersøge sagen.

En centralt placeret kilde i det norske forsvar bekræfter, atrapporterne indeholder oplysninger om opstilling af nye atomvåben iKaliningrad.

Hvis det er mellemdistanceraketter, kan de ikke nå mål i USA,men efterretningsrapporterne siger, at raketterne er rettet mod måli Skandinavien og resten af Europa.

Kaliningrad er et lille landområde med en million indbyggere,kun 300 kilometer øst for Bornholm.

Facebook
Twitter