Russiske mænd må ikke rejse ind i Ukraine

Vagterne ved grænsen mellem Ukraine og Rusland har fået besked på ikke at lukke russiske mænd mellem 16 og 60 ind i Ukraine.

Det bliver svært at rejse ind i Ukraine, hvis man er russer og mand. De ukrainske myndigheder tager et nyt våben i brug mod uro og kampe i grænseområdet til Rusland. (Foto: DANIEL MIHAILESCU © Scanpix)

Ukraine har indført et indrejseforbud for russiske mænd mellem 16 og 60 år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det betyder, at der bliver indført streng grænsekontrol ved grænsen til Rusland, og dermed tager ukrainerne et nyt våben i brug mod uro og kampe i den østlige del af landet.

- Fra i dag har den ukrainske grænsekontrol øget kontrollen ved grænsen til Rusland. Og det er ikke kun i lufthavnen, at kontrollen bliver intensiveret, siger en talsmand, Oleh Slobodian.

Terror og provokationer

- Det gør vi, fordi der er tale om mulige provokationer ved grænsen, herunder terrorangreb. Især mænd "i en aktiv alder", der rejser alene eller i en gruppe, holder grænsevagterne godt øje med, fortsætter han.

Torsdag morgen advarede det russiske flyselskab Aeroflot sine passagerer om, at de ukrainske myndigheder er i gang med at begrænse indrejse for russere i landet.

Så hvis man er russisk mand mellem 16 og 60 år, bliver man kategorisk nægtet at krydse grænsen til Ukraine - medmindre man kan dokumentere, at man skal besøge sin familie, eller at man er inviteret af eksempelvis en virksomhed.

Topmøde i Geneve

Indrejseforbuddet kommer på samme dag, hvor der er topmøde om netop krisen mellem Rusland og Ukraine i den schweiziske by Geneve. Her møder russerne styret i Kijev for første gang som en forhandlingspartner.

Udenrigsministrene fra EU, Ukraine, USA og Rusland er samlet i Geneve for at finde ud af, hvordan krisen mellem Ukraine og Rusland kan løses.

Facebook
Twitter