Russiske oprørsgrupper til DR: Der er mere i vente om nogle dage

Angrebet i Belgorod-regionen i Rusland bliver ikke en enlig svale. Der er flere angreb i vente, siger lederen af en oprørsgruppe til DR.

Lederen af oprørgruppen Ruslands Frivillige Korps, Denis Nikitin, varsler flere angreb, som det i Belgorod mandag og tirsdag. Det siger han til DR. (Foto: © Emil Hennings, DR)

I mandags udbrød der kampe i den russiske region, Belgorod. To russiske oprørsgrupper, Ruslands Frivillige Korps og Legionen Frihed for Rusland, har taget ansvaret for angrebet på russisk jord.

Og skal man tro lederen af Ruslands Frivillige Korps, der går under navnene Denis Kapustin og Denis Nikitin, er der flere angreb på den russiske side af grænsen i vente.

Det siger han i dag til DR.

- Hav lidt tålmodighed. Om et par dage vil du se det i alle nyhederne igen, siger Denis Nikitin til DR.

- Jeg kan ikke afsløre de kommende aktioner. Ikke engang retningen, og den russisk-ukrainske grænse er ret lang. Der vil være et nyt sted, hvor det bliver varmt, siger han.

Det røde område er den russiske region Belgorod.

Psykologisk spil

Det var DR’s Europa-korrespondent, Anna Gaarslev, der sammen med flere medlemmer af den internationale presse i Ukraine, der i dag mødte de to oprørsgrupper et ukendt sted ikke langt fra den russiske grænse i det nordlige Ukraine.

Både Denis Nikitin og lederen af Legionen Frihed for Rusland, som kalder sig Caesar, slog fast, at militæraktionen mandag og tirsdag kun er begyndelsen. Der er meget mere i vente, fortæller Anna Gaarslev.

- Ingen af de to ledere lægger skjul på, at de anser de sidste dages mission som en begyndelse. De ser missionen som en succes, hvor de opnåede, hvad de ville. Det her er kun begyndelsen, og de lovede, at der kommer mere af samme skuffe i løbet af kort tid, siger Anna Gaarslev.

- Naturligvis ville de ikke løfte sløret for hvordan eller hvorhenne, men budskabet var tydeligt: Missionen er stadig i gang, selvom de har trukket sig ud af Belgorod.

Denis Nikitin, der er leder Ruslands Frivillige Korps, spiller verbalt med musklerne, forklarer DR's Europa-korrespondent, Anna Gaarslev. (Foto: © Emil Hennings, DR)

Det dog vigtigt at huske, at oprørsgrupperne også har en interesse i at signalere, at der venter flere lignende angreb i Rusland, understreger Anna Gaarslev.

- Meget af det her er psykologisk spil, og især Denis Nikitin spiller verbalt med musklerne. Det er der ingen tvivl om. Der er en signalværdi i at sige, at de ikke kan vide sig sikre i Rusland.

- Man vil distrahere og forvirre både psykologisk og militært. Man vil gøre russerne utrygge og tvinge dem til at trække tropper tilbage til Rusland for at slå angreb ned på steder, hvor de ikke havde forventet det, siger Anna Gaarslev.