Russiske specialstyrker på drabsmission i Irak

Præsident Putin har beordret Ruslands specialstyrker til at finde og tilintetgøre de terrorister, der har slået fire russiske gidlser ihjel i Irak.

Her er russiske specialstyrker på terroristjagt i Karamaki i delstaten Dagestan. Står det til Putin fortsætter jagten i Irak, efter at fire russiske diplomater er blevet slået ihjel. (© AP Graphics)

Den russiske præsident Vladimir Putin har beordret sit lands specialstyrker til at forsøge at finde og "tilintetgøre" de terrorister, der har dræbt fire russiske gidsler i Irak.

- Præsidenten har beordret specialstyrkerne til at gøre alt hvad der er nødvendigt for at finde og destruere de kriminelle, som slog de russiske diplomater ihjel, lyder det fra Kremls pressekontor.

Efterretningstjenesten er klar

Lederen af den russiske efterretningstjeneste FSB, Nikolaj Patrusjev, lover øjeblikkeligt at føre Putins ordre ud i livet.

Putin har ikke sagt noget om, hvordan operationen skal føres ud i livet i Irak, hvor en amerikanskledet styrke bekæmper al-Qaeda og andre oprørere. Menhan siger, at han håber, at alle Ruslands venner vil give informationer om, hvem drabsmændene er.

Dræbt i weekenden

En irakisk oprørsgruppe meddelte i weekenden, at den havde henrettet fire russiske diplomater, der var holdt som gidsler i siden den 3. juni. Billeder af de dræbte blev lagt på nettet.

Russerne blev gidseltaget ved en aktion, hvor bevæbnede mænd angreb deres bil i velhaverkvarteret Mansour i det vestlige Bagdad. En femte diplomat blev dræbt under bortførelsen.

De fire blev angiveligt dræbt fordi den russiske regering ikke levede op til gruppens ultimatum om at trække sig ud af Tjetjenien og løslade muslimske fanger fra russiske fængsler.