Ryanair vil flyve med ødelagte toiletter

Hvis flyenes toiletter er i stykker, skal personalet råde passagererne til at få tisset af i lufthavnen, lyder det i et internt notat fra lavprisselskabet.

Ryanair vil sende fly i luften, selv om alle toiletter er i stykker, lyder det i et internt notat. (© DR)

Fremover skal Ryanair-passagerer muligvis overveje at medbringe deres egne mobile toiletter. Ifølge et internt notat, som den skotske avis Daily Record har fået fat i, planlægger lavprisselskabet nemlig at sende fly i luften, selv om alle toiletterne er i stykker.

Personalet i lufthavnen skal i stedet opfordre passagererne til at gå på toilettet inden afgang. Passagerer, der ikke ønsker eller kan holde sig, kan søge om at få refunderet billetten, lyder det i notatet.

Ryanairs længste rute går fra Stanstead ved London til den græske ø Rhodos - altså skal passagerer på den tur holde sig i fire timer.

Måtte opgive mønt-toiletter

Den alternative udmelding kommer efter, Ryanairs direktør Michael O'Leary, på grund af massive protester fra passagerer, måtte opgive at indføre mønt-toiletter ombord på selskabets mange Boeing 737-fly.

Tidligere har O'Leary foreslået at spare den ene af de to piloter i cockpittet væk, at lave ståpladser på kortere flyvninger og at fjerne to af flyenes tre toiletter for at få plads til flere sæder.

Og i april opfordrede direktøren kabinepersonalet til at tabe sig, så udgifterne til brændstof kunne nedbringes.

Måske overskrider Ryanair grænsen

En repræsentant for sammenslutningen af britiske rejseagenter, ABTA, udtaler til avisen Daily Mirror, at der ikke er noget lovmæssigt krav om, at der skal være fungerende toiletter ombord på et fly, men at flyveturen kan blive en temmelig ubehagelig oplevelse.

Måske overskrider Ryanair grænsen for, hvad man kan tillade sig for at reducere priserne på flybilletter, lyder det.

- Vi er nødt til at tage højde for alle eventualiteter, selv de mest usædvanlige, siger en Ryanair-talsmand til avisen.