Ryborg: Markant advarsel mod Brexit fra G7-ledere

G7-landene mener, at det vil være en seriøs trussel for verdensøkonomien, hvis briterne forlader EU.

David Cameron på pressekonferencen efter G7-topmødet. (Foto: © Franck Robichon, Scanpix)

Lederne fra verdens syv førende industrinationer - G7-landene - advarer meget kraftigt om, at det kan få negative økonomiske konsekvenser, hvis Storbritannien melder sig ud af EU.

Advarslen kom efter forhandlinger på et G7-topmøde, som netop er afsluttet i Japan.

EU-korrespondent i DR Nyheder Ole Ryborg kalder topmødets erklæring om Storbritannien for både "kraftig" og "overraskende".

- Den var ikke med i udkastet til topmødeerklæring, men er altså kommet ind efter drøftelser med den britiske premierminister David Cameron, fortæller Ole Ryborg, der dækker topmødet i Ise-Shima i Japan.

Korrespondenten fortæller, at der ikke er enighed i G7-gruppen, når det gælder verdensøkonomiens øjeblikkelige tilstand.

Japan mener, det står skidt til, og det gør Italien og Frankrig også. De vil derfor gerne have mere økonomisk stimulans. Overfor dem står USA, Storbritannien og Tyskland, som har et mere optimistisk billede af den økonomiske situation.

- Men fælles for alle er, at de frygter, at opsving kan stoppe, hvis briterne skaber tvivl om verdensøkonomien. Det forklarer den meget kraftige erklæring fra G7, siger Ole Ryborg.

Det siger G7 om Brexit:

  • En britisk udmeldelse af EU ville vende tendensen til øget global handel og investering - og de job, de skaber - og er en yderligere, seriøs trussel mod vækst.