Så er det 2012 - på Samoa

For første gang er ø-staten Samoa først til at hoppe ind i det nye år. Klokken 11 dansk tid kunne øerne i Stillehavet fejre, at det er blevet 2012.

For første gang er ø-staten Samoa først til at hoppe ind i det nye år. Klokken 11 dansk tid kunne øerne i Stillehavet fejre, at det er blevet 2012. (Foto: alitaylor © Stock xchng)

For første gang er den lille ø-stat Samoa først til at hoppe ind i det nye år. Klokken 11 dansk tid kunne øerne i Stillehavet fejre, at det er blevet 2012.

Førhen var Samoa sidst til at fejre nytår. Men fordi indbyggerne i går valgte at springe et døgn over er de kommet først i køen af springende champagnepropper.

Samoa gik direkte fra den 29. december til den 31. - og flyttede altså over på den anden side af den internationale datolinje.

Et unikt og bemærkelsesværdigt øjeblik

En stor menneskemængde var ved midnat samlet i centrum af hovedstaden Apia for at blive fotograferet ved byens store ur på slaget tolv. Her blev der jublet og klappet, og mange biler kørte rundt med hylende horn.

- Denne aften er et unikt og bemærkelsesværdigt øjeblik, som vil blive godt dokumenteret i Samoas historie, sagde premierminister Tuilaepa Sailele Malielegaoi.

Samoa valgte at flytte datolinjen for at bringe Samoa tættere på Australien og New Zealands tidszoner - landets nærmeste handelspartnere.

New Zealand fejrer nytår klokken 12 dansk tid, mens Australiere på østkysten kan ønske hinanden "Happy New Year" klokken 14 dansk tid.

Amerikansk Samoa har i øvrigt valgt at blive i den "gamle" tidszone. Derfor fejrer man nytår her som de sidste, klokken 12 dansk tid i morgen.

Facebook
Twitter