Det er lidt en anden liga, end når vi andre investerer i en ny sofa.
For nu har verdens rigeste person, ejeren af Tesla og SpaceX, Elon Musk, mandag købt det sociale medie Twitter, efter at det i en tid har ulmet, at noget var på vej.
Det bekræfter Twitter i en pressemeddelelse.
Prisen for foretagendet ender på svimlende 44 milliarder dollars, hvilket svarer til omkring 305 milliarder kroner.
- Det er en enorm magtdemonstration fra Elon Musks side, at han kan samle så mange penge så hurtigt, fortæller DR's techkorrespondent Henrik Moltke.
- Set med almindelig logik er det et stort gamble på en virksomhed, som har vist sig at være ret dårlig til at tjene penge.
Til gengæld kommer det ikke bag på Henrik Moltke, at det var den vej, det ville gå, fordi Elon Musk for nogle dage siden viste, at han rent faktisk var i stand til at kunne samle nok investorer til det.
- Det specielle ved ham er, at man aldrig kan vide, om han mener ting alvorligt eller bare troller. Potentielt kunne han også bare have underskrevet en aftale nu og så ombestemme sig i morgen.
- Men det ville nok koste ham en forfærdelig masse penge, siger Henrik Moltke.
I sidste uge fik Musk samlet sig om et købstilbud, der lød på 46,5 milliarder dollar. Her havde han selv lagt 33,5 milliarder dollar i puljen, hvor de 21 milliarder dollar er egenkapital, og 12,5 milliarder dollar af summen er lån.
Korrespondent: Trump bliver den store joker
Hvorvidt Donald Trump får lov til at komme tilbage på Twitter igen med Elon Musk ved roret, kommer til at blive den "virkelig vigtige joker" i det her køb, mener Henrik Moltke.
- Twitter har permanent lukket Donald Trump ude, og der tror jeg, der er en vis chance for, at Elon Musk siger, at Donald Trump kan komme tilbage.
- Og hvis han gør det, så bliver brugernes reaktion interessant. For mange af de ting, han har sagt om Twitter, er ikke noget, der kommer fra en person, som har siddet og ledet Twitter dagligt og truffet de svære valg, som moderation er.
Selv har Donald Trump dog afvist de spekulationer, og mandag har han sagt til Fox News, at han ikke vender tilbage, skriver Ritzau. I stedet vil han blive på det sociale medie, han selv har skabt for nylig, som har fået navnet Truth.
Trump fik lukket sin Twitter-profil efter stormen på Kongressen i Washington D.C. i januar 2021. Det skete, fordi det sociale medie mente, at han havde brudt mediets regler mod at opildne til vold.
Hvordan bliver fremtidens Twitter?
Elon Musk har tidligere udtalt sig om, hvad det er for et Twitter, han godt kunne tænke sig. Noget mere konkret end andet.
I den lidt mere diffuse ende:
- Han har sagt, at han vil dreje Twitter tilbage til der, hvor det var for 5-10 år siden, hvor der var videre grænser for, hvad man kan sige på Twitter, siger Henrik Moltke.
Derudover har Elon Musk talt om at åbne mere for algoritmerne, så det bliver mere gennemskueligt, hvordan mediet bestemmer, hvilket indhold vi eksponeres for.
I den mere konkrete ende finder vi den her edit-knap, som Henrik Moltke er "ret sikker på" bliver indført med Elon Musk ved roret. Det vil gøre, at man kan redigere sine tweets, efter man har udgivet dem - det kan man ikke i dag.