Så sin bedste ven styrte i døden på Utøya

18-årige Marius Hoft reddede livet ved at klamre sig fast til klippevæggen på Utøya. Men hans bedste ven mistede taget i klippen og styrtede i døden.

I Oslo Tingrett mandag fortalte en ung mand om, hvordan han så sin ven styrte i døden, da de sammen klamrede sig fast til en klippevæg på Utøya. (Foto: Stian Lysberg Solum © Scanpix)

18-årige Marius Hoft løb sammen med sin ven Andreas ned ad Kjærlighedsstien for at finde et sted at gemme sig for Anders Behring Breivik.

- Vi holdt hinanden i hånden, mens vi løb og hørte skud, fortalte Marius Hoft fra vidneskranken i Oslo Tingrett mandag.

Flere af de andre var døde

De to venner nåede lige at gemme sig bag en sten, før Breivik kom gående forbi, men massemorderen så dem ikke og gik videre ad stien. Drengene valgte at gå tilbage den vej, Breivik kom fra.

- Da så jeg flere af dem, vi havde været sammen med tidligere. De lå på jorden og var døde. Vi måtte hoppe over flere af dem, fortalte Marius Hoft i retten.

- Han var min bedste ven

Drengene besluttede sig for at klatre ned over fjeldsiden for at finde et sted at gemme sig. Mens de klamrede sig fast til klippen, hørte drengene, hvordan Breivik skød og dræbte flere af de andre AUF'ere.

- Andreas mistede taget og faldt. Jeg skreg noget af hans navn, men tog mig selv i det, fordi jeg var bange for, at gerningsmanden skulle høre mig, fortalte 18-årige Marius Hoft i retten og fortsatte:

- Da jeg så ham ramme, tænkte jeg at det hele var slut. Hvis han døde, ville jeg ikke være glad for at overleve, sagde Marius Hoft.

Han havde kendt Andreas i to år.

- Han var min bedste ven, fortalte den 18-årige dreng.

Andreas blev 17 år gammel.

Facebook
Twitter