Sådan oplevede kronprinsesse Mary sit besøg på en afrikansk sundhedsklinik

Kronprinsessen er på et to-dages besøg i Burkina Faso, hvor hun sammen med udenrigsminister Kristian Jensen (V) blandt andet skal mødes med landets præsident.

Kronprinsesse Mary er sammen med udenrigsminister Kristian Jensen (V) i dag rejst til det vestafrikanske land Burkina Faso for at sætte fokus på kvinders sundhed og ligestilling.

Op mod otte kvinder dør hver dag under fødsel eller på grund af komplikationer under graviditeten, og den danske delegation besøgte derfor blandt andet en sundhedsklinik et par timers kørsel fra den burkinske hovedstad Ouagadougou.

- De forandringer, som programmet har medført, er, at lokalsamfundet - mænd og kvinder - arbejder sammen for at finde løsninger til nogle af de udfordringer, de står med, og det har betydning for deres generelle sundhed og for udviklingen af de lokale landsbyer og samfund, lød det fra kronprinsesse Mary, da hun blev spurgt om oplevelserne på klinikken.

Burkina Faso er et af verdens fattigste lande, og besøget var egentlig planlagt til januar, men et terrorangreb, der kostede 29 mennesker livet, forsinkede turen.

- Jeg er meget glad for, at det nu er lykkedes at komme afsted til Burkina Faso sammen med kronprinsessen, der har et kæmpe engagement i kvinders sundhed, lyder det fra udenrigsminister Kristian Jensen:

- Danmark støtter Burkina Faso, fordi det er et af verdens fattigste lande, hvor der hvert år dør tusindvis af kvinder i forbindelse med graviditet og fødsel. Det er jo helt uacceptabelt, at kvinder anno 2016 dør, mens de giver liv.

Facebook
Twitter