Saddams halvbror og anden meddømt henrettet

Saddam Husseins halvbror og en tidligere chefdommer blev ved daggry i Bagdad henrettet ved hængning. Den ene af de to fik hovedet revet af kroppen ved henrettelsen.

Saddams halvbror, Barzan Ibrahim al-Tikriti, og en anden der blev dømt sammen med diktatoren er blevet henrettet til morgen.

Saddam Husseins halvbror, Barzan Ibrahim al-Tikriti, som var efterretningschef i Saddams regime, og den tidligere chefdommer ved revolutionsdomstolen, Awad Hamed al-Bander, blev ved daggry henrettet ved hængning i Bagdad.Iraks regering bekræfter, at henrettelserne har fundet sted og pointerer, at de fandt sted på en værdig måde.En talsmand siger, at Barzan Ibrahim al-Tikritis hoved blev revet af hans krop ved henrettelsen.- Ved et sjældent tilfælde blev Barzans hoved adskilt fra hans krop ved henrettelsen, siger Ali al-Dabbagh.Kontrol af informationerIagttagere mener, at den irakiske regeringen ved disse henrettelser, i langt højere grad end det skete da Saddam Hussein blev hængt den 30. december, har lagt stor vægt på at kontrollere informationerne om henrettelserne.Og vidnerne til henrettelserne har skrevet under på, at de ikke ville offentliggøre optagelser af dem.De to henrettede blev sammen med Saddam Hussein dømt for massakren på 148 mennesker i landsbyen Dujail i 1982 som hævn for et fejlslagent mordforsøg på Saddam, der dengang var præsident.Saddam Hussein blev hængt 30. december sidste år, og oprindeligt skulle al-Tikriti og al-Bander også have været henrettet samme dag.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e9b8aa11f9d13d0d4b2bd

Facebook
Twitter