Saudi-Arabien bomber videre: Angriber Yemen fra luften

Adskillige bomber er blevet smidt mod Houthi-milits i Yemen, oplyser en talsmand for koalitionen. Det er anden dag i træk.

Shiamuslimske oprører protesterer mod Saudi-Arabiens luftangreb i Sanaa. (Foto: © Khaled Abdullah, Scanpix)

Kampfly fra den saudiarabisk-ledede koalition mod Houthi-militsen i Yemen har for anden nat i træk været på vingerne.

Det rapporterer tv-stationen al-Jazeera tidligt fredag morgen dansk tid.

Bomber smidt fra luften skulle angiveligt have ramt adskillige Houthi-mål. Blandt andet i bevægelsens højborg i Yemens hovedstad, Sanaa.

Samtidig er Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, ankommet til Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, efter at være flygtet først fra Sanaa og siden fra havnebyen Aden på grund af oprørernes fremmarch.

Angiveligt er præsidenten på vej videre til Egypten for at deltage i et to dage langt topmøde i Den Arabiske Liga.

Mindst 13 civile er dræbt

En talsmand for koalitionen, hvor en række arabiske lande yder bidrag, sagde torsdag, at den militære operation vil blive ved, så længe det er nødvendigt.

Det saudiarabiske luftangreb på Houthi-bevægelsen har også fået militsen til at opfordre alle sine støtter til at konfrontere fjenden.

I løbet af torsdagen bombede fly fra koalitionen flere dele af Yemen, og målet er at knuse den shiamuslimske Houthi-milits, der har væltet styret i landet og jaget præsidenten på flugt.

Snesevis af mennesker blev angiveligt dræbt under luftangrebene torsdag i den nordlige del af Sanaa. En kilde i civilforsvaret i Sanaa sagde til AFP, at mindst 13 civile blev dræbt af koalitionens angreb.

/ritzau/