Saudi-Arabien indstiller bombekampagne i Yemen

Efter flere ugers bombardement mod houthi-oprørere i nabolandet Yemen, indstiller Saudi-Arabien krigshandlingerne ved midnat i nat. En våbenhvile kan være på vej.

Efter mere end en måned med bombetogter, der har kostet tusinder livet, vil Saudi-Arabien nu muligvis indstille flyangrebene. (© Scanpix)

Tirsdag aften fortæller den Saudi-Arabiske tv-station Arabiya TV ifølge Reuters, at kongedømmet stopper sine bombetogter i nabolandet Yemen.

På et pressemøde i Riyadh fortalte brigadegeneral Ahmed Asseri ifølge Reuters, at de militære målsætninger med bombekampagnen var opnået og stopper ved midnat tirsdag.- Koalitionen vil stadig forhindre houthi-militserne i at bevæge sig og udføre operationer inde i Yemen, sagde general Ahmed Asseri ifølge Reuters.Saudi-Arabien kan stadig gribe indUdmeldingen kan tyde på, at det endnu ikke er helt slut med militærhandlinger fra Saudi-Arabiens hånd.Ahmed Asseri sagde også, at oprørerne ikke længere er en trussel mod civilbefolkningen.Saudi-Arabien vil nu flytte sit fokus over på en ny plan kaldet "genoprettelse af håbet".Den skal fokusere på sikkerhed, terrorbekæmpelse, nødhjælp og en politisk løsning i Yemen.

Iran: Våbenhvile kan være på vejTidligere tirsdag meddelelte Irans viceudenrigsminister, Hossein Amir Abdollahian, at en våbenhvile i Yemen sandsynligvis var nært forestående.Iran har gentagne gange argumenteret for en afslutning på Saudi-Arabiens og deres allieredes månedlange bombardementer i Yemen.Irans kritik er dog blevet afvist af Saudi-Arabien og Vesten, som har anklaget Iran for at være i ledtog med houthierne.Saudi-Arabiens luftangreb har været rettet mod houthi-oprørere, der er en minoritetsgruppe fra det nordlige Yemen.Oprørerne har overtaget store dele af Yemen og jaget landets præsident på flugt.

Facebook
Twitter