Tema Krigen i Syrien

Saudi-Arabien: Iran-krise påvirker ikke Syrien-proces

FN er bekymret for fredsprocessen i Syrien på grund af konflikten mellem Saudi-Arabien og Iran.

Saudi-Arabiens henrettelse af den højtstående sheik Nimr al-Nimr har fået konflikten mellem Saudi-Arabien og Iran til at eskalere. (Foto: Nabil Mounzer © Scanpix)

Saudi-Arabiens beslutning om at afbryde den diplomatiske forbindelse til Iran vil ikke få konsekvenser i forhold til arbejdet med at finde en fredsløsning i konfliktlande som Syrien og Iran.

FN er bekymret, men den saudiarabiske ambassadør i FN, Abdallah Al-Moullimi, siger, at Saudi-Arabien fortsat vil arbejde hård for at støtte en fredsproces i Syrien og i Yemen.

- Fra vores side kommer det ikke til at ændre noget. Vi vil deltage i de kommende drøftelser om Syrien. Dem har vi ikke tænkt os at boykotte på grund af Iran - eller nogen andre for den sags skyld, siger han.

Irans ambassadør blev søndag smidt ud af Saudi-Arabien, og også Bahrain og Sudan har afbrudt forbindelserne til det shiamuslimske styre i Iran.

Iran og Saudi-Arabien er gamle fjender, men konflikten steg til nye højder, da Saudi-Arabien i lørdags henrettede den højtstående shiamuslimske sheik Nimr al-Nimr i forbindelse med en massehenrettelse i hovedstaden Riyadh.

Iran støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, mens det sunnimuslimske Saudi-Arabien ønsker Assad fjernet.

/ritzau/