Tema Krigen i Syrien

Saudi-Arabien om iranske bombeanklager: Vi undersøger sagen

Den saudisk-ledte koalition havde houthi-oprørernes missilbaser som mål for gårsdagens bombetogt i Sanaa, Yemen, siger en saudisk talsmand.

Iran anklager Saudi-Arabien for at have bombet den iranske ambassade i Sanaa, Yemen, under et bombetogt onsdag nat. (© DR Nyheder)

Den saudisk-ledte koalition i Yemen har ramt og beskadiget en iransk ambassade i Yemens hovedstad, Sanaa. Sådan lyder anklagen i dag fra det iranske udenrigsministerium ifølge det iranske statsmedie IRIB.

Men målene for gårsdagens bombetogt i Sanaa var oprørsstyrkernes missilbaser - og de lå blandt andet i efterladte ambassader, lyder det fra talsmand for den saudisk-ledte koalition, general Ahmed Asseri. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han tilføjer, at koalitionen nu vil undersøge de iranske anklager.

Ifølge talsmanden havde Saudi-Arabien udbedt sig koordinaterne til ambassader og diplomatiske bygninger fra "alle lande".

Han kalder samtidig anklager baseret på oplysninger fra houthi-oprørerne, som koalitionen bekæmper, for "uden troværdighed".

Striden om ambassaden er blot den seneste udvikling i den diplomatiske konflikt mellem Iran og Saudi-Arabien, som blev udløst, da det saudiske styre i sidste uge henrettede den shia-muslimske leder Nimr al-Nimr.