Saudi-Arabien sender ambassadør tilbage til Sverige

Der kan være tegn på opblødning i konflikten mellem Sverige og Saudi-Arabien.

Udenrigsminister Margot Wallström spiller en central rolle i den konflikt med Saudi-Arabien, der fik landet til at hjemkalde sin ambassadør fra Sverige. (Foto: Claudio Bresciano © Scanpix)

Saudi-Arabien har besluttet at sende landets ambassadør tilbage til Stockholm. Det skriver al-Arabiya.

Dermed kan der være tegn på opblødning i den diplomatiske krise mellem de to lande.

Et af omdrejningspunkterne i krisen er et forsvarssamarbejde mellem Sverige og Saudi-Arabien, som svenskerne har besluttet at ophæve.

Kritik af forhold i Saudi-Arabien

Ambassadør Ibrahim bin Saad bin Ibrahim Al-Brahim blev imidlertid først kaldt hjem, efter den svenske udenrigsminister, Margot Wallström, kritiserede menneskerettighedssituationen i Saudi-Arabien.

Konkret kritiserede hun, at bloggeren og menneskerettighedsaktivisten Raif Baddawi er blevet anholdt og straffes med stokkeslag. På det sociale medie Twitter kaldte hun det for 'et ondt forsøg på at bringe moderne udtryksformer til tavshed'.

https://twitter.com/margotwallstrom/status/553557951659933697

Da den svenske udenrigsminister så skulle holde en tale ved et udenrigsministermøde i Den Arabiske Liga, blev hendes tale aflyst.

Det skete angiveligt efter pres fra Saudi-Arabien.

Der fremgår ikke yderligere oplysninger i artiklen fra al-Arabiya om Saudi-Arabiens beslutning om at sende ambassadøren tilbage til Sverige.

Facebook
Twitter