Tema Krigen i Syrien

Saudi-Arabien vil sætte landstyrker ind i Syrien

Hvis den USA-ledede koalition ønsker en operation er Saudi-Arabien klar med landstyrker

Saudi Arabien er klar til at sætte landtropper ind i Syrien. Her ses den Saudi- Arabiske udenrigsminister Adel al-Jubeir (Foto: STRINGER © Scanpix)

- Kongeriget er parat til at deltage i enhver operation på landjorden, som koalitionen mod Islamisk Stat kan nå til enighed om at udføre i Syrien, siger general Ahmed Asseri

Udtalelsen fremsatte han til tv-kanalen al-Arabiya i et interview.

I en kommentar til udtalelsen fra den saudiarabiske forsvarsminister siger en talsmand for USA's udenrigsministerium, John Kirby, at "koalitionen generelt støtter partnere, som er villige til at bidrage med mere til kampen mod Islamisk Stat."

- Men jeg har ikke hørt udtalelsen selv, og jeg vil nødig kommentere specielt på dette, før jeg har haft en chance til at høre det, siger Kirby.

Saudi-Arabien indgår sammen med Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Tyrkiet i et samarbejde i Syrien, men ikke i Irak.

USA har længe appeleret til blandt andre Saudi-Arabien

I december gik Saudi-Arabien i spidsen for en lang række islamiske lande, der står sammen om at bekæmpe grupper som Islamisk Stat. Koalitionen omfatter mindst 34 lande. Blandt landene er foruden Saudi-Arabien også Tyrkiet, Egypten, Pakistan og Forenede Arabiske Emirater.

Især USA har åbent talt om, at staterne i Den Arabiske Golf burde gøre mere for at bekæmpe terrorgrupper som Islamisk Stat i Irak og Syrien.

ritzau/Reuters