Saudiarabisk prins død efter helikopterstyrt

En højtstående prins og flere embedsfolk meldes dræbt i et helikopterstyrt nær det krigshærgede Yemen.

En højtstående saudiarabisk prins er sammen med syv andre personer omkommet i et helikopterstyrt søndag i den sydlige del af Saudi-Arabien tæt på grænsen til det krigsramte Yemen.

Det bekræfter indenrigsministeriet i Saudi-Arabien tidligt mandag ifølge nyhedsbureauet AP.

Den statslige tv-station i landet omtalte ulykken allerede søndag aften ifølge andre nyhedsbureauer.

Den dræbte prins, Mansour bin Muqrin, var viceguvernør i provinsen Asir og søn af prins Muqrin bin Abdulaziz, der i 2015 blev fjernet som kronprins af sin halvbror kong Salman.

Samtlige om bord på helikopteren, deriblandt flere embedsfolk, menes at være omkommet i ulykken, der fandt sted cirka 840 kilometer sydvest for hovedstaden Riyadh.

Prins Mansour var ifølge AP på en rundtur for at besigtige en række projekter nær byen Abha, da helikopteren styrtede ned.

Sikkerhedsmyndighederne har ikke sagt noget om årsagen til ulykken, men oplyser, at en eftersøgning af vraget er i gang.

Det vides således ikke, om helikopteren er blevet skudt ned.

Saudi-Arabien har siden 2015 anført en militærkoalition, som fra luften bomber Houthi-bevægelsen i Yemen.

Militante bevægelser som al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) menes også at indtage væsentlige roller i det uroplagede Yemen.

Ulykken er ikke kommenteret fra officiel side af Houti-oprørerne i Yemen ifølge AP.

Lørdag skød militæret i Saudi-Arabien et missil ned nær den internationale lufthavn i Riyadh. Missilet blev ifølge AFP affyret fra Yemen.

Helikopterstyrtet kommer, efter at 11 saudiarabiske prinser, fire siddende ministre samt adskillige tidligere ministre lørdag blev sendt bag tremmer.

Anholdelserne blev foretaget af landets nye antikorruptionsenhed, som Saudi-Arabiens kong Salman har sat sin søn i spidsen for.

/ritzau/