Savnet fly meldte om kortslutning

Det savnede franske fly meldte om en kortslutning fire timer efter afgang fra Rio de Janeiro. Det skete lige efter kraftig turbulens.

Monitorer skriver delayed ud for det franske fly, der skulle være landet lidt i 12 i Charles de Gaulle Lufthavnen i Paris. (Foto: Gonzalo Fuentes © Scanpix)

Air France oplyser nu, at det fly, der er meldt savnet på turen fra Rio de Janeiro til Paris, meldte om en kortslutning lidt over fire timer efter afgang fra Rio. Kort forinden var flyet blevet ramt af kraftig turbulens.

Air France oplyser, at flyet sendte en besked om tekniske problemer cirka et kvarter efter en periode med stærk turbulens. Derefter forsvandt fly AF 447 øjensynlig fra flyvelederes radar.

Forstår stadig ikke hvad der er sket

Flyet, der er af typen Airbus A330-200, befandt sig på det tidspunkt nordøst for det nordlige Brasilien ude over Atlanten.

- Der var stærk turbulens i området. Men vi forstår stadig ikke, hvad der er sket, siger den franske minister Jean-Louis Borloo, der samtidig udelukker en terroraktion.

Fly kom ikke frem

Flyet skulle være ankommet til Paris klokken 11.15 dansk tid, men kom ikke frem. Brasilianske militærfly gik sidst på formiddagen på vingerne for at lede efter Air France flyet, der havde 216 passagerer og 12 besætningsmedlemmer om bord.

Samtidig arbejder flyveledere langs flyets planlagte rute på at finde ud af, hvor flyet befandt sig, da det forsvandt fra radarskærmene.

Facebook
Twitter