Schweiz vil tages af kortet

Schweiz vil sagsøge Google Street View, hvis de ikke straks holder op med at affotografere schweiziske gader.

Det er ikke alle, der bliver glade, når Googles kamerabil kommer gennem gaderne. Indbyggerne i en engelsk landsby dannede en menneskelige kæde for at forhindre kameraet i at forevige deres by.

Der er ikke meget, der kan stoppe Googles utrættelig kortlægning og affotografering af verdens gader og stræder. Men nu lader det alligevel til, at foretagendet har mødt en ganske genstridig barriere.

Schweiz har nemlig truet med at hive Google i retten, hvis folkene bag søgemaskinen ikke stopper med at kortlægge schweiziske gader under de nuværende omstændigheder.

Det skriver AP.

Schweiz kræver anonymisering

Den schweiziske personlov er meget restriktiv, og landets kommissær for databeskyttelse og informationer, Hanspeter Thür, bad allerede i august Google om at ændre den måde, hvorpå Street View virker.

Google skulle blandt andet sørge for en bedre anonymisering af ansigter og nummerplader. Men Thür mener ikke, at Google har efterkommet disse krav:

- Adskillige ansigter og nummerplader er ikke tilstrækkelig anonymiseret i forhold til databeskyttelse; specielt i de tilfælde hvor folk er vist på ømtålige steder, for eksempel uden for hospitaler, fængsler eller skoler, siger han i en udtalelse.

Google er på vej med tiltag

Hvis Google ikke øjenlikkeligt efterkommer ændre deres procedurer, ser den schweiziske kommisær ingen anden udvej end at gå rettens vej.

Google er overraskede over Thürs udmelding. En talsmand mener, at virksomheden forsøger at komme de schweiziske krav i møde, og at de snart er klar med fem tiltag, der tager højde for eventuelle anonymiseringsproblemer.

- Vi prøver at få implementeret den nye teknologi så hurtig vi kan, siger talsmanden Matthias Meyer. Ifølge AP kan han dog ikke komme med et eksakt tidspunkt for implementeringen.

Også ballade i andre lande

Den schweiziske kommissær, Hanspeter Thür, ikke den eneste, der har udtrykt bekymring over for Google Street View.

I april protesterede en engelsk landsby mod tjenesten og stoppede en af Googles kamerabiler ved at danne en menneskelig kæde.

I juli protesterede græske embedsmænd mod affotografering af landets gader, med mindre den private sikkerhed blev forbedret, og i Japan har Google måtte tage en masse billeder, der var taget ind over indhegninger, om.

Hvorvidt man skal være bange for Google Street View skal være usagt. Men sitet urlesque.com kommer her med 10 bud på uheldige situationer at blive foreviget i.