Schweizisk mand dømt for terror-relationer med tråde til dobbeltdrab i Marokko

Den 33-årige blev anholdt i januar, efter at en dansker og en nordmand blev dræbt under en vandretur i Atlas-bjergene.

Kondolencebreve og blomster foran den danske ambassade i Rabat efter drabene på de to skandinaviske turister. (Foto: © YOUSSEF BOUDLAL, Scanpix)

En 33-årig schweizer, som blev anholdt i Marokko i januar, er blevet idømt 10 års fængsel ved en retsinstans i Marokkos hovedstad, Rabat. Det bekræfter mandens familie og advokat overfor det scweiziske medie RTS.

Den 33-årige blev anholdt i forbindelse med efterforskningen af drabene på den 24-årige dansker Louisa Vesterager Jespersen og den 28-årige nordmand Maren Ueland, der blev dræbt under en vandretur i Atlasbjergene i Marokko i december.

Schweizeren er dog ikke dømt for selve drabene. I stedet går dommen blandt andet på at have været en del af en terrororganisation og at have forsvaret terror.

Den 33-årige frekventerede samme moske som endnu en anholdt schweizer, som er mistænkt for at rekruttere drabsmændene i Marokko.

Afviser at kende drabsmænd

Den dømte har dog under retssagen afvist at kende eller have kontakt til drabsmændene. Han indrømmede dog at kende jihadister, som kæmpede i Syrien, ifølge Radio Télévision Suisse.

Under sagen har han også hævdet at have fungeret som informant for det schweiziske efterretningsvæsen og være blevet betalt for information, han samlede i moskeen.

Det afviser efterretningsvæsenet dog over for den schweiziske nyhedskanal, men siger dog, at de har haft præventive samtaler med ham.

Hans advokat, Khalil Drissi, siger, at dommen vil blive appelleret, og at stort set alle beviser er blevet tilbageholdt i sagen. Hans klient er udelukkende dømt på baggrund af en politiudtalelse, siger han.