Se aprilsnarre fra aviser verden over

YouTube på dvd og tatoveringer, der ophæver effekt af p-piller. Se 1. aprils-drillerier fra hele verden.

(Foto: Colourbox)

Mange af spøgefuldhederne i udlandet på den 1. april var præget af falske skræmmehistorier, der både vakte bekymring hos unge og ældre.

I Sverige var der blandet falske nyheder om, at kvikke pensionister, der var blevet filmet hemmeligt, ville blive tvunget tilbage på arbejdsmarkedet, og at tatoveringer gør p-piller virkningsløse.

Der var desuden historier om, at regeringen ville skære fem ugers ferie ned til tre, og at nye helligdage ville blive indført. Indbyggerne i den svenske by Borås vågnede op til beskeden om, at kommunen ville tage nyt navn til boras.com, som et nye skridt i den virtuelle verden.

I Japan lancerede Toshiba den 1. april nye tablets, der kunne være runde eller hjerteformede - alt efter personlige ønsker.

Trænerfyring som aprilsnar

På Internettet var der løfter om, at hele YouTube ville komme på dvd.

I Italien skrev avisen Corriere di Siena overraskende, at fodboldklubbens Sienas træner, Giuseppe Sannino, var blevet fyret - men det var altså blot en aprilsnar.

Den tyske bilgigant BMW, der har en tradition for at lave særlige reklamer den 1. april, lancerede en ny teknologi, hvor nye biler angiveligt kunne indstilles til at følge efter chaufføren, hvis denne fik lyst til at løbe det sidste stykke hjem.

Andre reklameindslag har drejet sig om bananer med skridsikre skaller.

Arsenal med ny klub-parfume

I Storbritannien ville en avis vide, at filmstjernen Johnny Depp er ved at flytte til byen Norwich til et kvarter, hvor huse har været svære at sælge i årevis.

The Daily Mirror rapporterede om et ambitiøst follow-up skib til Titanic, der skulle sejle ud fra Southampton den 1. april næste år - måske med blandt andet Kate og William om bord.

Avisen The Sun havde en artikel om fodboldklubben Arsenal, som angiveligt vil lancere en parfume, som har samme duft eller lugt som klubbens stadion.

Desuden var det en aprilsnar, at britiske bulldogs skal være boldhunde for det engelske cricket hold.

/ritzau/

Facebook
Twitter