SE BILLEDERNE Det sidste skrig fra Paris er coronamasker

I modens hovedstad Paris er der gået mode i mundbind.

 • Flere steder i Frankrig er det ikke obligatorisk men anbefalet at bære mundbind. Derfor ses der ofte mundbind og masker i byens butiksvinduer. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  1 / 18
 • DR Nyheder har været på gaden i den franske hovedstad for at fotografere parisernes mange forskellige mundbind og møde nogle modeskabere, der har taget opgaven med fashionable mundbind op. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  2 / 18
 • Brice Mboni er modedesigner og begyndte at lave mundbind, mens han alligevel sad derhjemme under de 55 dages udgangsforbud i Frankrig. Brice designer dem med similisten, dyreprint og læder: "Vi fjerner det element, der minder os om epidemi og pandemi, som jo plager vores sjæle." Han tror på, at ansigtsmaskerne bliver en del af modebilledet i lang tid : "Fremover kommer det til at være som at gå med hat, en cap, et lille tørklæde – mundbindet kommer til at være noget, der sætter prikken over i’et på et look. Det er i hvert fald, hvad vi tror på i modebranchen." (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  3 / 18
 • Hvad med en blomstret udgave? (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  4 / 18
 • Flere end 28.000 franskmænd har mistet live til Covid-19, og genåbningen af Frankrig er kun langsomt i gang. Mange er forsigtige, men derfor kan man jo godt være moderigtig. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  5 / 18
 • "Jeg laver selv mine masker af dækkeservietter, som jeg klipper til. Og i stedet for elastikker bruger jeg seler," fortæller denne pariser stolt til DR Nyheder. "Det koster meget mindre end at købe dem i butikkerne, og så er de lidt sjove. Det nytter jo ikke noget, at vi alle sammen ser så triste ud." (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  6 / 18
 • De fleste mundbind kan vaskes, afsprittes og genbruges. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  7 / 18
 • Mange designere gør en dyd ud af, at deres mundbind er "Made In France". Som her i systuen hos modebrandet Alex Doré, hvor der bliver sat et lille fransk flag ind i hver maske. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  8 / 18
 • Modemærket Alex Doré gør en dyd ud af glade farver og mønstre. "Det begyndte under udgangsforbuddet, hvor vi ikke måtte gå i parkerne. Jeg så ud på foråret og sagde: Vi har brug for blomster," fortæller designeren Alexendra de Hennezel. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  9 / 18
 • Hver syerske hos Alex Doré når at lave 100 masker på én arbejdsdag. Hver maske er lavet af to lag stof og ét lag polypropylen, som er samme materiale, kirurgiske masker er lavet af. De kan tåle at blive vasket 20 gange. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  10 / 18
 • I Frankrig er det obligatorisk at bære mundbind i al offentlig transport, i taxaer og i de fleste forretninger. Man risikerer en bøde på 1.000 kroner, hvis man ikke overholder reglerne. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  11 / 18
 • Den franske udgave af modemagasinet Vogue bemærker i deres udgave, at ”det kan ikke overraske, at folk leder efter mere æstetiske versioner end den enkle, hvide model”. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  12 / 18
 • Maske og solbriller er ikke ualmindeligt i det parisiske gadebillede. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  13 / 18
 • Sidste skrig fra Paris: Lad mundbindet matche en turban og top det hele med smykker. Pariserne forsøger at gøre en dyd ud af nødvendigheden. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  14 / 18
 • Herretøjsbutikkerne i Paris’ trendy Marais-kvarter forsøger også at vise, at mundbind er en del af det nye gentleman-look. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  15 / 18
 • Designer Alexandra de Hennezel har omlagt hele sin produktion fra fashion accessories til mundbind. "Det ligger i fransk kultur, at vi fremstiller tekstiler og tilbehør af god kvalitet. Tingene skal være chikke, smukke, elegante, sådan er det med jo parisermoden," siger hun. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  16 / 18
 • Kunderne er både private franskmænd og virksomheder, der udstyrer deres medarbejdere med masker. Alexandra donerer én euro pr. maske til Pasteur Instituttet, der forsker i en vaccine mod Covid-19. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  17 / 18
 • Et pariserpar med mundbind. (Foto: Photographer: Lau Svensson © Copyright: Lau Svensson)
  18 / 18
Facebook
Twitter