Se billederne fra cellen: Breivik bor ensomt og enkelt

Anders Behring Breivik bor under meget enkle kår. Det viser billeder fra Ila fængslet, hvor Breivik sidder varetægtsfængslet.

Anders Behring Breivik bor under meget enkle kår. Det viser billeder fra Ila fængslet, hvor Breivik sidder varetægtsfængslet.Fængslet har indrettet tre højsikkerhedsceller, som Breivik har adgang til. Cellerne er indrettet som et skriverum, hvor en computer er skruet fast til et bord, et træningsrum og en almindelig celle med toilet og håndvask. De er otte kvadratmeter hver.Specielt til BreivikCellerne har de strengeste sikkerhedsregler i norske fængsler. De er tidligere blevet brugt mod farlige indsatte og forhindrer blandt andet Breivik i at have kontakt med andre indsatte.Sikkerheden er skærpet, fordi der er særlig høj flugtfare, fare for gidseltagning eller for anden alvorlig kriminalitet. Den særligt sikre afdeling har egen gård, hvor fangerne kan få frisk luft. Gården er sikret med høje betonmure og er overdækket med gitter og pigtråd.

 • Arbejdsværelset, hvor Breivik sidder, når han kommunikerer med omverdenen. Han har adgang til en offline-version af Wikipedia, men han har ikke adgang til internettet. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • Da Breivik ikke er koblet på internettet, kommunikerer han i høj grad med breve. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • Når Breivik får besøgende, sidder han inde bag glasruden, mens besøgende sidder ude i rummet. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • Han har fået indrettet sit eget motionsrum. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • En del af Breiviks træningsprogram, der hænger på væggen i motionsrummet. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • Breiviks toilet med indbygget håndvask. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • Gården og fodboldbanen i Ila-Fængslet. Breivik kommer dog ikke til at spille fodbold med sine medfanger. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • Anders Behring Breivik er under konstant videoovervågning i sit cellekompleks. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • Breivik sidder på den afdeling med størst mulig sikkerhed. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • Her ses Breiviks lille udendørs gård, hvor han kan trække frisk luft under nøje overvågning og sikkerhed. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
 • Et billede fra Ila-Fængslets eget sundhedsrum. (Foto: Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS © Ila-Fængslet og forvaringsanstalt/Glefs AS)
1 / 11
Facebook
Twitter