Se billederne: Frederiksen møder Trump og dronning Elizabeth

Lederne i Nato-landene fejrer forsvarsalliancens 70-års jubilæum i London.

Det var egentlig meningen, at statsminister Mette Frederiksen (S) skulle have haft sin amerikanske kollega, præsident Donald Trump, på officielt statsbesøg i Danmark i september.

Men det besøg blev aflyst, efter at statsministeren havde betegnet præsidentens ønske om at købe Grønland som 'absurd'. Men her til aften har de to mødt hinanden.

Det skete på Buckingham Palace i London, hvor dronning Elizabeth havde inviteret stats- og regeringscheferne fra de 29 Nato-lande til reception i anledning af, at forsvarsalliancen i år kan fejre 70-års fødselsdag.

 • Her er hele familiefotoet af stats- og regeringscheferne fra Nato-landene samt medlemmer af den britiske kongefamilie, herunder dronning Elizabeth. (Foto: pool © Scanpix)
 • Her er statsministeren i selskab med blandt andre den britiske dronning, den tyske kansler, Angela Merkel, og Norges statsminister, Erna Solberg. (Foto: YUI MOK © Scanpix)
 • Statsministeren ankommer her til Buckingham Palace, hvor dagens første reception fandt sted. (Foto: Dan Kitwood © Scanpix)
 • Den 93-årige regent fik lov til at være midtpunkt, da billedet skulle tages. (Foto: YUI MOK © Scanpix)
 • Canadas premierminister, Justin Trudeau, får sammen med den britiske premierminister, Boris Johnson, en snak med prinsesse Anne, der er dronningens andet barn. (Foto: YUI MOK © Scanpix)
 • Her hilser det amerikanske præsidentpar, Donald og Melania Trump, på blandt andre den britiske dronning, prins Charles og hertuginde Camilla. (Foto: pool © Scanpix)
 • Det amerikanske præsidentpar var inden reception på besøg hos prins Charles og hertuginde Camilla. De bor lige ved siden af Buckingham Palace. (Foto: pool © Scanpix)
 • Dronningen fik pladsen mellem Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, og den britiske premierminister, Boris Johnson. (Foto: YUI MOK © Scanpix)
 • Her er det den tyske kansler, Angela Merkel, der får sig en snak med hertuginde Camilla. (Foto: YUI MOK © Scanpix)
 • Den britiske premierminister havde også inviteret til reception i Downing Street 10, hvor han bor. (Foto: LUDOVIC MARIN © Scanpix)
 • Her er det det tyrkiske præsidentpar, Recep og Emine Erdogan, der ankommer til premierministerens bolig. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)
 • Uden for slottet var der her til aften en mindre anti-Trump-demonstration. (Foto: KEVIN COOMBS © Scanpix)
1 / 12

I morgen skal lederne mødes til en tre timer lang arbejdssession, og i den forbindelse skal Mette Frederiksen og Donald Trump også holde deres eget møde.

Her skal de blandt andet tale om udenrigs- og sikkerhedspolitik, situationen i Mellemøsten og Natos fremtid.

- Og selvfølgelig også situationen omkring Arktis. Det bliver stadigt mere vigtigt, og Danmark vil opprioritere indsatsen, sagde hun tidligere på dagen.

Her påpegede hun, at hun ikke har ændret holdning i forhold til præsidentens ønske om at købe Grønland. Det bliver fortsat et nej.

- Den danske position er fuldstændig velkendt.

Rettelse: I den oprindelig artikel stod der, at det var første gang, at Donald Trump og Mette Frederiksen mødtes. Det er ikke korrekt, da mødte hinanden ved FN's generalforsamling i New York tidligere på året.