Se billederne: Japan kæmper mod den værste vejrkatastrofe i tre årtier

To millioner er evakueret, og massive oversvømmelser truer stadig Hiroshima-regionen.

Et voldsomt vejr ramte store dele af det vestlige og centrale Japan denne weekend.

De enorme regnmængder og følgende jordskred har oversvømmet hele byer og forårsaget massive ødelæggelser. Hårdest ramt er områderne Okayama og Hiroshima.

Mindst 176 mennesker er omkommet, mens op mod 80 personer savnes. Og dødstallet forventes at stige de kommende dage.

Omkring to millioner japanere er evakueret. Dertil kommer de mange, som er flygtet fra deres hjem på grund af oversvømmelserne.

7.000 mennesker befinder sig i midlertidige shelters, fordi de ifølge lokale medier ikke har et hjem længere.

I et stort område er 15.900 fastnet- og internetforbindelser nede. 255.000 husstande har ikke adgang til vand, og tusinder mangler strøm, skriver mediet NHK.

Flere end 75.000 selvforsvarsstyrker, politifolk, brandfolk og kystvagter er tilkaldt for at deltage i redningsarbejdet.

Oversvømmelserne er de værste, landet har oplevet siden 1982. Dengang mistede knap 300 personer livet efter et voldsomt uvejr.

Lige nu kæmper redningshold for at finde omkomne og overlevende. Det præcise omfang af ødelæggelserne mangler at blive kortlagt.

Nogle steder i landet er vandmasserne begyndt at trække sig tilbage, efter at styrtregnen stoppede mandag. I Hiroshima-regionen er der dog stadig problemer med stigende vandstand, og der er sendt advarsler ud i byerne Fukuyama og Takehara, skriver NNK.