(Foto: © Lillian Suwanrumpha, AFP or licensors)

Se billederne: På en weed-festival i Thailand bliver ny cannabis-lov røget velkommen

Fremover er det tilladt for folk at dyrke og sælge cannabisplanter i Thailand.

En lidt anden festival, end dem vi er vant til herhjemme, finder sted i Thailand i weekenden.

Her blev det nemlig fejret, at det nu er tilladt for personer at sælge og dyrke cannabisplanter i Thailand.

Landet er det første i Sydøstasien til at tage det skridt, og det sker, efter at marihuana er blevet fjernet fra listen over forbudte stoffer.

Det er dog kun tilladt til medicinsk brug, og derfor må man altså stadig ikke ryge sig høj i joints for sjov.

Formålet er at booste Thailands økonomi.

- Det er en mulighed for folk og staten til at tjene penge på marihuana og hamp, lød det i forrige måned fra landets vicepremierminister og sundhedsminister, Anutin Charnvirakul, ifølge BBC.

Nedenunder kan du se, hvordan lempelsen er blevet fejret både til weekendens festival og tidligere på ugen.

 • Folk er samlet til en weed-festival langs stranden i Thailand for at fejre, at det er blevet lovligt at dyrke og sælge cannabis eller hamp-produkter i Thailand. Man må dog stadig ikke ryge uden at have en sundhedsmæssig årsag til det, siger landets sundhedsminister, Anutin Charnvirakul, til BBC. (Foto: © Lillian Suwanrumpha, AFP or licensors)
  1 / 13
 • En mand står ved siden af en stor joint, der dog ikke er ægte. Festivalen bliver afholdt ved Siam Chai Haad Sai Khao-stranden en times kørsel fra Bangkok. (Foto: © Lillian Suwanrumpha, AFP or licensors)
  2 / 13
 • Der er mulighed for at campere på weekendfestivalen "Thailand 420: Legalaew!". (Foto: © Lillian Suwanrumpha, AFP or licensors)
  3 / 13
 • Sydøstasien er egentlig kendt for at have nogle af de hårdeste straffe, når det kommer til at bruge eller være i besiddelse af stoffer, skriver BBC. (Foto: © Lillian Suwanrumpha, AFP or licensors)
  4 / 13
 • En kvinde sælger cannabisvarer på festivalen. Til CNN sender landets sundhedsminister, Anutin Charnvirakul, en advarsel til turister. Man skal nemlig ikke tro, at man nu bare kan komme og ryge joints frit i landet, fordi man har hørt, at marihuana eller cannabis er blevet legaliseret. (Foto: © Lillian Suwanrumpha, AFP or licensors)
  5 / 13
 • Der bliver også afholdt koncerter undervejs på festivalen. (Foto: © Lillian Suwanrumpha, AFP or licensors)
  6 / 13
 • Her kan man købe cannabis-vand. (Foto: © Lillian Suwanrumpha, AFP or licensors)
  7 / 13
 • Lokale opdyrkere viser deres cannabis-planter frem på festivalen. (Foto: © Lillian Suwanrumpha, AFP or licensors)
  8 / 13
 • Vi hopper videre fra weekendens festival og til en cafe i Bangkok, hvor man sælger cannabis-drikke. Cafeer og restauranter kan også fremover servere mad og drikke med cannabis, hvis produkterne indeholder mindre end 0,2 procent tetrahydrocannabinol (THC), skriver CNN. (Foto: © Diego azubel)
  9 / 13
 • Her poserer Thailands vicepremierminister og sundhedsminister, Anutin Charnvirakul, med cannabisplanter. Billedet er taget i forbindelse med et arrangement fredag afholdt af Food and Drug Administration i Thailands Folkesundhedsministerium. (Foto: © THAI PUBLIC HEALTH MINISTRY HAND)
  10 / 13
 • Indsatte, der afsonede domme for hashforbrydelser, bliver mødt af familiemedlemmer efter at være blevet løsladt fra fængslet i Bangkok. Det sker ovenpå beslutningen om at afkriminalisere cannabis. (Foto: © DEPARTMENT OF CORRECTIONS HANDOU)
  11 / 13
 • Her er det et køleskab, der nedkøler cannabis-brownies, så de er klar til at blive solgt på en cafe i Bangkok. (Foto: © Diego azubel)
  12 / 13
 • En kunde kigger på cannabis-planter gennem et forstørrelsesglas. Hvis man registrerer sig, må man fremover plante hamp og cannabis. En husholdning må gro seks planter. (Foto: © Diego azubel)
  13 / 13