(Foto: Saeed Khan © Scanpix)

Se billederne: Voldsom regn rammer det brandhærgede Australien

Lukkede veje, døde fisk og oversvømmede parker giver nye problemer for australierne.

Voldsom regn skyller ind over Australien, der i månedsvis har været plaget af bushbrande.

Og mens regnen er en lettelse for mange i det tørkeplagede land, betyder de store vandmængder også, at veje og turistattraktioner lukker, og boligområder bliver oversvømmet.

Regnen giver også problemer for fiskene. Aske og såkaldt slam fra bushbrandene skyller nu ud i floder og åløb. Og det kan fiskene ikke tåle.

Alene i den knap 300 kilometer lange flod Macleay River vurderes det, at flere hundredtusinde fisk er døde og nu driver i det, lokale kalder en 'flydende kagedej', der lugter af rådden vegetation og døde fisk. Det skriver The Guardian.

Det er dog langt fra alle steder i det enorme land, der får regn i disse dage og timer. Over 100 bushbrande er fortsat ikke slukket.

 • En koala stiller tørsten på en vej i Moree i New South Wales. (Foto: PAMELA SCHRAMM © Scanpix)
  1 / 12
 • Gary Henderson holder her en ung og skadet kænguru, som han og kæresten Sara Tilling tager sig af. Kænguruen kommer fra parrets dyreinternat, som de mistede i de voldsomme brande. Kænguruen var det eneste dyr, de fik med. (Foto: JAMES GOURLEY © Scanpix)
  2 / 12
 • Brændt bush omkranser nu små søer, som følge af kraftig regn. Her ses bush i bjergområdet Bilpin vest for Sydney. (Foto: STRINGER © Scanpix)
  3 / 12
 • Regionen New South Wales har været voldsomt ramt af bushbrandene, men her i Somerby står de nu med helt andre problemer. Her bærer en ansat i dyreparken en koala i sikkerhed. Kraftig regn har oversvømmet dyrenes hjem. (Foto: AUSTRALIAN REPTILE PARK © Scanpix)
  4 / 12
 • En ansat i dyreparken Australian Reptile Park tester, om hegnet kan modstå de store vandmængder. (Foto: AUSTRALIAN REPTILE PARK © Scanpix)
  5 / 12
 • En drivvåd koala ser til, mens farlig tørke bliver skiftet ud med voldsomme vandmængder i Australian Reptile Park i Somersby, New South Wales. (Foto: AUSTRALIAN REPTILE PARK © Scanpix)
  6 / 12
 • Regnen høvler ned over en af banerne i tennisturneringen Australian Open, som i øvrigt er danske Caroline Wozniackis sidste. (Foto: Scott Barbour © Scanpix)
  7 / 12
 • Planter vokser ud igen i områder som Bilpin, hvor ilden er slukket. (Foto: DAN HIMBRECHTS © Scanpix)
  8 / 12
 • James Tadrosse blev på familiens frugtplantage under de voldsomme bushbrande, og han kan nu glæde sig over den tunge regn. Han var en af de heldige ejere af en frugtplantage i New South Wales. Hans æbler er intakte og nu sjaskvåde efter tung regn. Det vurderes, at godt 6.000 frugttræer er gået til i brandene. (Foto: DAN HIMBRECHTS © Scanpix)
  9 / 12
 • Flere hundred tusinde fisk er gået til i floden Macleay i New South Wales, efter at regnen har skyllet slam og aske ned i floden. (Foto: ARTHUR BAIN © Scanpix)
  10 / 12
 • Regnskyer set fra galopbanen Flemington Racecourse in Melbourne, Victoria, Australien. (Foto: VINCE CALIGIURI © Scanpix)
  11 / 12
 • En fodgænger søger ly under en pose under et tungt regnvej i Sydney fredag. (Foto: BIANCA DE MARCHI © Scanpix)
  12 / 12
FacebookTwitter