Se de flotte billeder: Nytåret bliver skudt ind over hele kloden

Allerede klokken 11 dansk tid skød øriget Samoa nytåret ind som de første.

Så er det nye år officielt skudt ind flere steder rundt om i verden.

Allerede klokken 11.00 dansk tid kunne ørigerne Samoa, Tonga og Kiribati, der ligger i den sydlige del af Stillehavet, skyde nytåret ind.

Klokken 12.00 dansk tid slog klokken midnat i New Zealand, og klokken 14.00 dansk tid hoppede også australierne ind i det nye år. Omkring 1,6 millioner mennesker så et spektakulært fyrværkerishow udfolde sig ved havnen i Sydney.

(Foto: DAVID MOIR © Scanpix)

Klokken 16.00 dansk tid var turen kommet til den japanske megaby Tokyo. Her fejrede folk det nye år ved at give slip på nogle balloner.

(Foto: Toru Hanai © Scanpix)

En time senere, klokken 17.00 dansk tid, var det tid til at fejre nytåret i Hong Kong med endnu en omgang spektakulært fyrværkeri, som fik de fremmødte til at måbe.

(Foto: DALE de la REY © Scanpix)

Også i den kinesiske hovedstad, Beijing, blev nytåret fejret klokken 17.00. Herunder ses fejringen fra Den Himmelske Freds Plads.

(Foto: Wu Hong © Scanpix)

De fejrer 2018 til sidst

De sidste steder, som kommer ind i det nye år, er Baker Island og Howland Island, som er små ubeboede øer lige nord for ækvator i det centrale Stillehavet. Øerne er en del af USA's ydre småøer.

De sidste indbyggere, der hopper ind i det nye år, er beboerne på øen Amerikansk Samoa. Her vil de fejre nytåret, når mange herhjemme 1. januar vil vågne med tømmermænd klokken 12.

FacebookTwitter