Se kortet: Her kan homoseksuelle blive gift

Danmark bliver det 12. land i verden, der tillader at homoseksuelle kan blive gift, når det bliver endeligt godkendt i juni.

Det er ikke mere end 11 år siden, at homoseksuelle for første gang kunne blive gift. Tilbage i 2000 var Holland det første land i verden til at tillade personer af samme køn indgå ægteskab.

Siden kom 10 andre lande til - senest Grønland, Island og Argentina i 2010. Til juni bliver Danmark det bare 11. land til at tillade ægteskaber mellem to mænd eller to kvinder.

Dødsstraf for homoseksualitet

I USA har præsident Barack Obama udtrykt sin personlige støtte til kønsneutrale ægteskaber, men faktisk er det allerede tilladt i flere stater i USA.

Det er dog kun fire procent af verdens befolkning, der har muligheden for at gifte sig med en af deres eget køn. Og i flere lande som for eksempel Saudi Arabien, Sudan og Iran er der ligefrem dødsstraf for at være homoseksuel.

Danmark var forgangsland

Tilbage i 1989 var Danmark det første land i verden til at indføre det såkaldte registrerede partnerskab - en partnerskabsform, der også bruges i lande som eksempelvis Storbritannien, Australien, Frankrig og Brasilien.

På kortet herover kan du se de lande, der tillader homovielser - tryk på USA for at se, hvilke stater der accepterer kønsneutrale ægteskaber.

Facebook
Twitter