Sean Spicer siger op efter strid med Trump

Pressetalsmanden for den amerikanske præsident er imod den nye kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus.

Sean Spicer trækker sig ifølge flere medier, efter at Donald Trump har udpeget Anthony Scaramucci som ny kommunikationsdirektør for Det Hvide Hus. (Foto: OLIVIER DOULIERY © Scanpix)

Den amerikanske præsident, Donald Trump, skal ud at se sig om efter en ny pressetalsmand.

Hans nuværende, Sean Spicer, har nemlig valgt at trække sig fra posten.

- Det har været en ære og et privilegium at tjene præsident Donald Trump og dette fantastiske land, skriver Sean Spicer på sin Twitter-profil.

Han kommer ikke ind på, hvorfor at han har valgt at forlade stillingen, som han har haft i godt seks måneder.

Men ifølge flere amerikanske medier, der citerer anonyme embedsmænd, sker det i protest over, at Donald Trump har valgt at give Wall Street-finansmanden Anthony Scaramucci stillingen som ny kommunikationsdirektør for Det Hvide Hus.

Ifølge New York Times fik Anthony Scaramucci tilbudt posten klokken 10.00 fredag morgen lokal tid. Her bad præsidenten samtidig Sean Spicer om at blive som pressetalsmand.

Men ifølge avisen mener Sean Spicer, at det er "en stor fejltagelse", at Donald Trump har valgt Anthony Scaramucci til at stå i spidsen for sin overordnede kommunikationsstrategi, og derfor har han valgt at sige op.

Sean Spicer fik jobbet som talsmand for Donald Trump i slutningen af december sidste år.

Allerede dagen efter, at Donald Trump var blevet taget i ed som USA's præsident, blev han kendt verden over, da han under sit første pressemøde kritiserede pressen for "en bevidst fejlagtig dækning" af præsidentens indsættelsesceremoni.

Ifølge Sean Spicer havde der været rekordmange mennesker til stede, da Donald Trump den 20. januar blev taget i ed som landets nye præsident.

Men luftfotos, der sammenlignede Donald Trumps indsættelsesceremoni med Barack Obamas i 2009, viste derimod, at der var synligt færre mennesker til stede foran USA’s kongresbygning, da Donald Trump formelt overtog præsidentembedet.

Utilfreds Donald Trump

Sean Spicer endte efterfølgende flere gange i pressens krydsild, hvor han blandt andet skulle forsvare Donald Trumps mange tweets. Det skete eksempelvis i marts, efter at Donald Trump på Twitter havde påstået, at hans forgænger, Barack Obama, havde aflyttet ham under valgkampen. Men her havde folk mistforstået præsidenten, lød det efterfølgende fra Sean Spicer.

- Præsidenten brugte ordet "aflytning" i anførselstegn, hvilket betyder overvågning i bred forstand og andre aktiviteter, sagde Sean Spicer på pressemøde.

Sean Spicers mange optrædener har også gjort ham til et yndet objekt for amerikanske komikere og late night-værter.

Den amerikanske skuespiller Melissa McCarthy har flere gange parodieret ham i satireprogrammet ’Saturday Night Live’, og i sidste uge blev hun nomineret til den prestigefyldte Emmy-tv-pris for sin parodi på ham.

På det seneste har der været flere historier i pressen om, at Donald Trump var utilfreds med Sean Spicer, og at han ledte efter en ny til at overtage stillignen. De seneste uger har Spicer selv trukket sig tilbage fra kameraerne, og hans næstkommanderende, Sarah Huckabee Sanders, har stået for de daglige briefinger.

D0nald Trump har endnu ikke kommenteret opsigelsen.

Anthony Scaramucci skal overtage posten som kommunikationsdirektør efter Mike Dubke, som sagde op i maj. Sean Spicer fortsætter som pressetalsmand til og med august, oplyser han selv på Twitter.