'Selfie Cop' og MAGA-hat: Betjente suspenderet efter storm på kongresbygning

Flere ansatte ved Kongressens eget politikorps er mistænkt for at støtte voldelige demonstranter.

Kongressens politikorps blev løbet over ende af demonstranter efter Trumps rally onsdag i sidste uge. (Foto: LEAH MILLIS © Scanpix)

Adskillige betjente ved Kongressens eget politikorps er blevet suspenderet efter sidste uges angreb på den ikoniske bygning i Washington D.C.

Det oplyser United States Capitol Police (USCP) i en pressemeddelelse.

Politikorpset blev løbet fuldstændigt over ende, da Trump-tilhængere stormede bygningen onsdag.

Og under en igangværende undersøgelse af videoer og billeder fra angrebet, er der fundet flere eksempler på upassende opførsel blandt betjente, siger USCP's fungerende chef, Yogananda Pittman.

Fem personer blev dræbt under urolighederne: Fire demonstranter og kongresbetjenten Brian Sicknick, som tilsyneladende blev slået i hovedet med en brandslukker.

Lod sig fotografere

Over et dusin betjente mistænkes for at have støttet de demonstranter, som trængte ind i bygningen, mens medlemmer af de to lovgivende forsamlinger var i gang med formelt at godkende Joe Biden som vinder af præsidentvalget.

Det oplyser unavngivne medlemmer af Kongressen ifølge Ritzau til avisen Washington Post.

Demokraten Tim Ryan, der er formand for et underudvalg, som har det økonomiske tilsyn med Capitol Hills politistyrke, bekræfter suspenderingen af to betjente.

Den ene betjent - der har fået tilnavnet "Selfie Cop" - lod sig fotografere sammen med demonstranterne inde i kongresbygningen.

Flere amerikanske medier peger på denne video, hvor en demonstrant tager en selfie med en betjent:

Selfien blev tilsyneladende taget i nærheden af en sikkerhedskontrol. En aktiv alarm kan høres, mens demonstranter går ind i bygningen uden at blive undersøgt for våben.

"Tog Trump-hat på"

Den anden betjent, som midlertidigt er fritaget for tjeneste, havde iført sig en kasket med Donald Trumps valgslogan "Make America Great Again" (MAGA, red.), fortæller Tim Ryan:

- Jeg ved, at der var to personer, som blev suspenderet. Den ene var selfie-betjenten og den anden var en betjent, som tog en MAGA-hat på og begyndte at føre nogle personer rundt - lukke dem ind eller lade dem komme ud.

Steven Sund, der er chef for Kongressens politistyrke, har meddelt, at han fratræder stillingen den 16. januar som følge af urolighederne. Det sker på opfordring fra demokraten Nancy Pelosi, der er formand for Repræsentanternes Hus.

En USCP-betjent græder ved begravelsen af kollegaen Brian Sicknick, der blev dræbt under stormen på kongresbygningen. (Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS © Scanpix)

Hyldet som helt

Mens nogle betjente i Kongressen bliver suspenderet, bliver en anden hyldet for heltemod.

Det drejer sig om en betjent, som CNN har identificeret som Eugene Goodman.

Det demokratiske kongresmedlem Bill Pascrell har tweetet en video, hvor Eugene Goodman ifølge Reuters styrer en gruppe demonstranter væk fra det kammer, hvor Senatet holder til.

Betjenten skubber en demonstrant med t-shirt fra konspirationsbevægelsen QAnon i maven. På den måde får han en gruppe demonstranter til at følge ham hen mod andre betjente og væk fra senatskammeret.

- Da Trumps fascistiske pøbel hærgede US Capitol (kongresbygningen, red.), holdt denne modige USCP-betjent morderiske oprørere væk fra senatskammeret og reddede dem, der var derinde. Gud velsinge hans mod, skriver Bill Pascrell på Twitter.

Se tweetet med videoen her:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter