Selvmordsbombe: Syv døde efter busbombe i Bulgarien - 32 er såret

Antallet af dræbte er oppe på syv efter bombeangrebet mod en bus fuld af israelske turister i Bulgarien.

Her ses røg fra de busser, der blev udsat for eksplosioner ved lufthavnen i Burgas i Bulgarien. (Foto: AFP © AFP)

Dødstallet efter bombeangrebet mod israelske turister i lufthavnen ved Burgas i Bulgarien er steget til syv. Og antallet af sårede er sat til 32. Mange skulle være teenagere.

Hovedparten af de dræbte og kvæstede er israelere, ifølge en meddelelse fra Israels udenrigsministerium.

Fem af ofrene blev dræbt på stedet, mens to døde på hospitalet, skriver det bulgarske nyhedsbureau Focus. Samtidig fastslår Bulgariens udenrigsministerium, at eksplosionen var forårsaget af en bombe om bord på bussen.

Minister: Det var en selvmordsbombe

- Vi har fastslået, at der var en person, som var selvmordsbomber ved dette angreb. Denne person havde et falskt kørekort fra USA, siger indenrigsminister Tsvetan Tsvetanov til journalister i lufthavnen.

Ofre skal identificeres

- Bulgarien vil gøre sit bedste for at fastslå årsagerne til denne forfærdelige hændelse, siger udenrigsminister Nikolay Mladenov.

Han tilføjer, at han har holdt sin israelske kollega, Avigdor Lieberman, orienteret om udviklingen i sagen.

Ifølge de foreløbige oplysninger var der 154 passagerer om bord på det fly fra Tel Aviv, der landede i Burgas-lufthavnen klokken 16.43 lokal tid, skriver Focus.

- Lige nu er myndighederne ved at lave en liste over alle flyselskabets passagerer, så ofrene kan identificeres, siger Bulgariens indenrigsminister, Tsvetan Tsvetanov, der begav sig til lufthavnen efter eksplosionen.

Efterforsker som et terrorangreb

Indenrigsministeriet efterforsker nu sagen som et terrorangreb, rapporterer den bulgarske radiostation BNR. Flere bulgarske embedsmænd siger, at bomben var placeret i noget af den bagage, der blev placeret i bussens bagagerum.

I de kaotiske minutter umiddelbart efter angrebet forlød det ellers fra to israelske øjenvidner, at der var tale om en selvmordsbombemand, men den udlægning kan ikke bekræftes fra officiel side.

Facebook
Twitter