To selvmordsbomber dræber 78 ved pakistansk kirke

To selvmordsbomber har dræbt mindst 78 kirkegængere i det nordvestlige Pakistan.

Mennesker samles foran den kristne kirke i Peshawar efter selvmordsbomberne. (Foto: ARSHAD ARBAB © Scanpix)

Dødstallet, efter at to selvmordsbomber blev udløst ved en kristen kirke i den nordvestlige pakistanske by Peshawar, er nu oppe på 78. Det oplyser flere udenlandske nyhedsbureauer søndag.

- Efter at gudstjenesten var overstået og folk begyndte at vandre ud af kirken, kom selvmordsbomberen gående mod dem med stor hast, fortæller chef hos politiet i Peshawar, Najeeb Bogvi, ifølge Reuters.

Han tilføjer desuden, at dødstallet inkluderer to politimænd, fire børn og seks kvinder, og at antallet ventes at stige.

80 såret

En talsmand for det lokale hospital oplyser, at over 80 personer er blevet såret i bombeeksplosionen, der fandt sted i et tæt beboet område.

Kristne udgør omkring fire procent af Pakistans 180 millioner store befolkning og holder som regel lav profil i et land, hvor islamistiske militante jævnligt bomber grupper, de anser som kætterske, heriblandt shiamuslimer og kristne.

Angrebet er det mest dødelige sekteriske angreb siden indsættelsen af Pakistans nye premierminister, Nawaz Sharif, i juni. Og det er det hårdeste angreb på kristne pakistanere i årevis.

En gruppe indbyggere fra Peshawar gik umiddelbart efter angrebet på gaden for at protestere mod den sekteriske vold.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk