Selvmordsbombere dræber 15 i Sri Lanka

Sikkerhedsstyrker stormer byer på Sri Lankas østkyst i jagt på IS-krigere. Mindst tre er dræbt i ildkamp.

Billeder af St. Sebastian-kirken i Sri Lanka efter bombeangrebet 21. april. (Foto: © ATHIT PERAWONGMETHA, REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

15 mennesker er blevet dræbt af selvmordsbombere i Sri Lanka.

Det sker, efter at srilankanske sikkerhedsstyrker og politi fredag aften dansk tid stormede flere byer på den srilankanske østkyst i søgen efter krigere fra Islamisk Stat (IS).

Ifølge nyhedsbureauet AFP sprængte tre mænd sig selv i luften, da sikkerhedsstyrker omringede dem i et hus i byen Kalmunai på Sri Lankas østkyst.

Ifølge flere medier har eksplosionerne angiveligt dræbt seks børn og tre kvinder.

De srilankanske sikkerhedsstyrker har tidligere meldt ud, at fire andre formodede krigere fra IS blev dræbt, da de stormede et hus i byen Kalmunai.

En talsmand for militæret Sumith Atapattu fortæller, at to af de fire formodede IS-krigere blev dræbt under en skududveksling.

- I vores gengældelsesskud døde to våbenmænd, siger Sumith Atapattu.

Hvordan de øvrige to IS-krigere mistede livet er endnu uvist. Talsmanden tilføjer, at en civil person også blev dræbt i skudvekslingen.

Fundet sprængstof og IS-flag

I en pressemeddelelse skriver politiet, at de dræbte krigere var formodede medlemmer af den islamiske gruppe National Towheed Jama'at (NTJ).

Man mener, at de dræbte krigere spillede en rolle i de mange bombeangreb, der ramte landet påskedag 21. april og dræbte over 250 mennesker.

Sikkerhedsstyrkerne har efterfølgende fundet sprængstof, detonatorer, selvmordsbombe-udstyr, militæruniformer og IS-flag.

Politiet udtalte fredag, at man forventede at anholde 140 personer, der havde relation til IS.

Indtil videre har politiet anholdt 76 personer, herunder udlændinge fra Syrien og Egypten, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Aflyste gudstjenester

Landets katolske kirker har aflyst gudstjenesterne søndag af frygt for nye angreb.

Colombos ærkebiskop Malcolm Renjith har ifølge BBC udtalt, at han har set lækkede sikkerhedsdokumenter, der advarer om flere angreb.

Ifølge det britiske nyhedsmedie føler han sig ”forrådt” over, at regeringen ikke formåede at reagere på advarslerne om bomberne.