Tema Terrorangreb i Paris

Selvmordsterrorist fra Paris identificeret

Det var dna-prøver fra selvmordsterroristens kropsdele, der gjorde det muligt at identificere ham.

Den 25-årige belgisk-marrokkanske Chakib Akrouh sprængte sig selv i luften efter at have forskanset sig i en lejlighed i Paris-forstaden St. Denis. (Foto: Anadolu Agency © 2015 Anadolu Agency)

Terroristen, som sprængte sig selv i luften i Paris-forstaden St. Denis d. 18. november, er nu blevet identificeret af franske efterforskere, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der er tale om den 25-årige belgisk-marrokkaner Chakib Akrouh, der var med til at dræbe 39 uskyldige på caféer og restauranter under terrorangrebt i Paris d. 13. november.

Chakib Akrouh sprængte sig selv i luften, da fransk politi trængte ham op i en lejlighed sammen med to andre.

Terrorangreb i Paris

130 personer blev fredag d. 13. november dræbt ved skud- og bombeangreb seks forskellige steder i Paris. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

De andre personer i lejligheden – heriblandt den formodede bagmand for angrebet i Paris - blev dræbt af fransk politi ved samme lejlighed.

Identiteten på Akrouh blev fastslået ved hjælp af DNA-prøver taget fra kropsdele fundet i lejligheden.

Chakib Akrouh gennemførte angrebene på caféerne og spisestederne med de to brødre Ibrahim og Salah Abdeslam.

Ibrahim Abdeslam sprængte sig selv i luften på boulevard Voltaire, mens den yngste af de to brødre Salah Abdeslam fortsat er på fri fod.

Omkring 400 personer, foruden de 130, der mistede livet, blev såret under angrebet. Ifølge Reuters er 50 stadig indlagt på hospital og nogle er fortsat på intensiv.