Siciliansk borgmester: Mærsk-skib med migranter må komme i havn

Borgmesteren i byen Pozzallo siger, at der er givet grønt lys til, at Alexander Maersk må sætte migranter i land.

Det danske skib Alexander Maersk har i flere dage ligget og ventet på yderligere instrukser i forhold til, hvad der skulle ske med de nødstedte migranter om bord. (Foto: © Salvatore Cavalli, Scanpix)

Alt tyder på, at skibet Alexander Maersk, der i flere dage har ligget til havs ud for den italienske kyst med mere end 100 migranter om bord, nu får lov til at sætte dem i land.

Det oplyser borgmesteren i byen Pozzallo, der siger, at det italienske indenrigsministerium har givet tilladelsen.

- Jeg kan ikke lade være med at udtrykke min tilfredshed med den positive udgang på sagen, fordi der er blevet lyttet til min appel, siger borgmester Roberto Ammatuna ifølge Corriere della Sera.

- Det er en beslutning som ikke kun jeg, men hele byen, der har fulgt situationen tæt, har ventet på. Jeg takker minister (Matteo) Salvini for at have accepteret den humanitære forespørgsel, og jeg er sikker på, at det er den rigtige beslutning, fortsætter han.

Medmenneskelighed i havnen

Borgmesteren lover samtidig, at tage imod de tilbageværende på skibet med åbne arme, når de kommer i havn.

- Hjælpeberedskabet er aktiveret, og vi vil tage imod dem med den fornødne medmenneskelighed og forsøge at give dem det, de har brug for, og forsøge at give dem en grund til at smile igen, siger borgmesteren, der også nævner de Mærsk-ansatte på skibet.

- En særlig tak går til kaptajnen og besætningen på Alexander Maersk for den eksemplariske medmenneskelighed, de har udvist.

Skibet Alexander Maersk blev fredag morgen af den italienske kystvagt beordret til at samle 113 nødstedte migranter op i Middelhavet.

Efterfølgende opstod der uenighed om, hvem der skulle tage imod gruppen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen appellerede til de italienske myndigheder og regering om at leve op til "de forpligtelser, man har efter international ret".

I går fik fem af de ombordværende lov til at komme af skibet, så der nu er 108 tilbage.