Sikkerhedschef i Københavns Lufthavn: Ansatte og rejsende er utrygge

Personalet i Københavns Lufthavn vil gøre alt for at sikre, at rejsende og ansatte i Københavns Lufthavn stadig føler sig trygge.

Efter terrorangrebet i Bruxelles d. 22. marts blev politiets indsats i Københavns Lufthavn intensiveret. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Gårsdagens bombeangreb i Tyrkiets største lufthavn, Atatürk-lufthavnen i Istanbul, vil betyde ekstra synlighed og patruljering i Københavns Lufthavn Kastrup. Det fortæller Johnnie Müller, sikkerhedschef i Københavns Lufthavn.

- Det er klart, der er en masse utryghed hos ansatte og rejsende i Københavns Lufthavn, efter det der er sket i Istanbul, så det er selvfølgelig noget, vi er opmærksomme på i dag, siger Johnnie Müller.

- Vi følger naturligvis myndighedernes anvisning i en situation som den her. Det betyder også, at der vil være mere sikkerhed til stede i lufthavnen, ligesom politiet vil intensivere deres patruljering, fortsætter Johnnie Müller.

Opdateret evakueringsplan efter sikkerhedsmøde

Efter bombeangrebet i Bruxelles i marts, hvor to selvmordsbombere detonerede sig selv i check-in området, efterlyste ansatte i Københavns Lufthavn et sikkerhedsmøde med fagforeninger i lufthavnen samt politiet.

Johnnie Müller fortæller, at de har afholdt mødet, og at det blandt andet har betydet, at lufthavnens evakueringsplan er blevet opdateret.

- Vi har synlighed og patruljering i lufthavnen hver dag, men efter sådan et angreb som i Istanbul er det endnu mere vigtigt, at vi er endnu mere til stede for at skabe tryghed hos de rejsende og de ansatte i lufthavnen, siger Johnnie Müller.

Mindst 36 personer blev dræbt i Istanbuls lufthavn, da gerningsmænd åbnede ild mod passagerer og derefter udløste sprængladninger i nærheden af lufthavnens sikkerhedskontrol. Mindst 147 er blevet såret i angrebet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk