Sirener over Israel: Raketter affyret fra Gaza

Mindst fem raketter affyret fra Gazastriben har ramt ned i det sydlige Israel, meddeler israelsk medie.

Billedet her er fra konflikten i sommer, hvor der blev affyret tusindvis af raketter ind over Gaza og Israel fra begge sider.

Ifølge den israelske tv-station Kanal 10 er mindst fem raketter blevet affyret fra Gazastriben og har ramt ned i det sydlige Israel, hvor luftalarmerne tirsdag aften lyder.

Mediet har ikke rapporteret om skader eller tilskadekomne. Resterne af en raket er fundet i nærheden af havnebyen Ashdod, omkring 20 kilometer nord for Gazastriben, fortæller en ambulancefører ifølge Reuters. 

Foreløbigt har ingen taget ansvaret for raketskydningen. Israelske medier spekulerer i, at det kan have været et vildfarent missil, som ikke var tilsigtet israelsk territorium, skriver Reuters.

Indbyggere i området nær grænsen til Gaza siger ifølge den israelske avis Haaretz, at mindst to eksplosioner kunne høres i området omkring byerne Ashdod og Kiryat Malachi.

Ifølge Reuters udtaler israelsk politi, at en enkelt raket er skudt ind over israelsk territorium.

Anden gang i år

Der blev senest affyret raketter mod Israel i april måned i år. Her ramte en enkelt raket ned og udløste et større modsvar fra israelsk militær.

Episoden i april var første gang i 2015, hvor et missil blev affyret mod Israel. 

Den israel-palæstinensiske konflikt brød ud i lys lue i juli 2014, hvor tusindvis af raketter fløj ind over begge sider af konflikten, men grundet den israelske antiluftskytssystem jernkuplen havde konflikten kun få civile tab på israelsk side, mens det palæstinensiske tab af menneskeliv er opgjort til 2016, mens 10.196 var blevet såret.