Sjældne billeder: Lidelse uden ende i Yemen

Et tv-hold har haft adgang til det lukkede land, hvor verdens værste humanitære krise udspiller sig.

(Foto: © Mohamed Al-Sayaghi, Scanpix)

Situationen virker håbløs for befolkningen i Yemen.

En borgerkrig mellem landets regering og oprørsbevægelsen houthierne har i snart tre år holdt landet i et kvælertag, som kun bliver strammere af, at de regionale stormagter - Saudi-Arabien og Iran - støtter hver sin part i konflikten.

FN kalder situationen i Yemen, som i forvejen var Mellemøstens fattigste land, for “verdens værste humanitære katastrofe”.

Borgerkrigen kaldes også for "den glemte krig", fordi det er meget sparsomt med uafhængige oplysninger om forholdene. Udenlandske journalister har svært ved at få visum til Yemen, hvor sikkerheden samtidig er elendig.

Men et tv-hold fra svenske SVT har netop været inde i landet. Se deres reportager herunder.

Advarsel: Videoerne indeholder billeder, der kan virke voldsomme.

Naif på 1 år tager ikke på i vægt

I flygtningelejren Al Mashkafa bor Naif på 1 år og fire måneder. Han vejer 6 kilo og tager ikke på i vægt, fordi han næsten hele tiden har diarré.

Lejren skulle have været en midlertidig foranstaltning, men over to år senere bor her 1.600 mennesker under kummerlige forhold.

Ingen fisk uden brændstof

I byen Sira i nærheden af storbyen Aden bor familier, som har fisket i generationer. Men fiskerne mangler brændstof til deres fartøjer, så de kommer langtfra så ofte på havet som tidligere.

Borgerkrigen har givet mangel på fødevarer i Yemen, hvor priserne bliver presset i vejret, og mange sulter.

En granatsplit i lungen

9-årige Ali vrider sig i smerte, da en sygeplejerske skifter hans forbinding på et hospital i Aden.

Ali blev ramt af en granatsplint, som punkterede hans lunge. Alligevel har Ali været heldig: I modsætning til mange andre overlevede han en ni timer lang køretur til hospitalet, som er fyldt med civile ofre for borgerkrigen.