Skæve historier fra hele verden

Det schweiziske postvæsen gør noget ud af julen. Der er ansat fem medarbejdere til at svare på breve til Julemanden. I Australien fik en mand fanget fire indbrudstyve, men angav samtidig sig selv. Og i Kina er det visse steder mere lukrativt at være tigger end at arbejde.

Julemanden hargivet postvæsenet i Schweiz rigeligt at se til. Foto: DR, © DR

Geneve, Schweiz

Det schweiziske postvæsen har besluttetsig for at sætte flere kræfter ind i forsøget på at nå at besvarede tusindvis af julehilsner, som børn sender til julemanden.

La Poste har ansat fem nye medarbejdere, der skal besvarebrevene med destinationer som Rensdyrvej, Nordpolen, Mælkevejen,Lapland eller Kælkebakkestien.

Beslutningen blev truffet efter, at postvæsenet fandt ud af hvormange børn, der blev kede af at få deres breve sendt retur medstemplet "adresse ukendt".

Julemandens nye hjælpere får travlt op til jul. Sidste år modtogjulemanden i Schweiz 11.100 breve.

Sydney, Australien

En australsk mand begik sit livsdumhed, da han i panik ringede til politiet og anmeldte etindbrud.

Da politiet ankom til huset, anholdt de ikke bare de fireindbrudstyve, men også beboeren selv. Betjentene opdagede nemlig toværelser fyldt med cannabisplanter, som tilhørte beboeren.

En talsmand for politiet sagde efter anholdelsen, at mandenmåtte have røget for meget af stueplanterne selv, eftersom hantilsyneladende slet ikke have overvejet, hvad opkaldet kunne føretil.

Manden bliver nu anklaget for ulovligt at have 16cannabisplanter i sit hjem.

Hongkong, Kina

Tiggere i Beijing har flere penge pålommen end mange arbejdere i den kinesiske hovedstad.

Studerende fra Beijing City College har interviewet fleretiggere, der beskriver, hvor svært det er at få et arbejde, og atde anser jobbet på gaden som den eneste udvej.

Men det må vel også siges at være en god tjans, da mangelønarbejdere må se sig overhalet betydeligt i indkomst. Mangetiggere tjener mere end, hvad en kinesisk minimumløn kanindbringe.

Facebook
Twitter