Skal du til Grækenland på sommerferie? Husk både kontanter og kreditkort

Mange kontanter og flere kreditkort er nødvendige, hvis ferieturen går til Grækenland, siger ambassadør.

De seneste uger har der i Grækenland været flere demonstrationer både for og imod EU og flere nedskæringer, og den danske ambassadør opfordrer turister til at undgå dem. (Foto: Imela Pantzartzi © Scanpix)

Hvis der i morgen ikke indgås en aftale mellem Grækenland og landets kreditorer om tilbagebetaling af store lån, kan det give store vanskeligheder i landet. Det siger Danmarks ambassadør i det sydeuropæiske land, Mette Knudsen.

Hun tror ikke umiddelbart, at det vil berøre turister, men opfordrer danskere, der skal på ferie i Grækenland, til at sørge for at tage både mange kontanter og flere kreditkort med.

- Der er ikke problemer med likviditet nu, men det kan komme, hvis der ikke kommer en aftale i morgen, så det er en god ide at have mange euro med og passe godt på dem, når man bevæger sig rundt, siger Mette Knudsen.

Kompromisforslag nummer tre

Den græske regering har fremlagt sit kompromisforslag nummer tre, og det skal premierminister Alexis Tsipras i morgen diskutere med eurozonens ledere samt repræsentanter for Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank.

Senest 30. juni skal et afdrag på 1,5 milliarder euro falde, og sker det ikke, er der risiko for, at Grækenland må forlade eurozonen og blive erklæret fallit.

Færre strejker nu end normalt

- Der er faktisk færre strejker nu end normalt, men det kan ændre sig, hvis der ikke bliver indgået en aftale i morgen. Så kan der komme flere demonstrationer og strejker, og det kan påvirke den offentlige trafik, siger ambassadøren.

Hun opfordrer turister i Grækenland til at følge med i medierne og på ambassadens hjemmeside for at se, om den finansielle situation udvikler sig.

Facebook
Twitter