Skandale sår tvivl om britisk leders dømmekraft

Politichefs tilbagetrækning er et faresignal for den britiske premierminister, David Cameron. Det mener en række britiske aviser.

En skandale om aflytning på en britisk avis skaber tvivl om landets premierminister, David Cameron. (Foto: Leon Neal © Scanpix)

Storbrianniens premierminister er rodet yderligere ind i aflytningsskandalen knyttet til avisen News of the World, efter chefen for Scotland Yard søndag valgte at trække sig fra posten.

Det vurderer flere britiske aviser.

Cameron i fokus

Paul Stephenson, den øverste politichef i Storbritannien, afviste i en erklæring, at han havde kendskab til til de omfattende telefonaflytninger på den store søndagsavis, der udkom for sidste gang forrige søndag.

- Stephensons tilbagetræden understreger omfanget af den krise, som har grebet medierne, de politiske beslutninger og politivæsenet i det her land, skriver The Guardian i sin leder mandag.

Stephensons beslutning betyder, at "premierministeren selv nu er i fokus. Der sættes spørgsmålstegn ved hans dømmekraft", står der i The Guardian. Avisen har spillet en afgørende rolle i afsløringen af de ulovlige telefonaflytninger på News of the World.

Øger presset

Også The Daily Telegraph, der i modsætning til The Guardian er orienteret mod den politiske højreside, forudser hårde tider forude for David Cameron efter Stephensons beslutning.

- I stedet for at lette presset på David Cameron, så øger Sir Pauls afgang presset, skriver Telegraph og fortsætter:

- Lige siden Cameron fejlede fatalt ved at udnævne Andy Coulson (som presserådgiver, red), har han pjasket rundt i vandet fra den her mudrede sag. Intet tyder på, at det forsvinder. Tværtimod stiger vandstanden.

Skræmmende udvikling

Andy Coulson er tidligere redaktør på News of the World og trak sig fra posten som Camerons spindoktor i begyndelsen af 2011.

The Times, som ejes af sagens hovedperson, Rubert Murdoch, konstaterer, at "det er skræmmende", at skandalen nu er nået ind i politiets rækker. Stephenson har ifølge avisen taget en rigtig beslutning, men "sagen ender ikke med det".

David Cameron er denne uge på besøg i Afrika, men har valgt at afkorte turen med to dage på grund af de hjemlige problemer.

Facebook
Twitter