Skib med 2900 luksusbiler sunket i Kanalen

Et norsk skib med næsten 2900 luksusbiler og 77 containere om bord er sunket i den Engelske Kanal efter et sammenstød med et andet containerskib. De nye biler var af mærkerne BMW, Saab og Volvo. Skib og last har en værdi på omkring 650 mio. kr.

Næsten 2900 luksusbiler er formentlig gået tabt, efter at etnorsk containerskib er sunket i den Engelske Kanal.

"Tricolor" havde også 77 containere med, da det i tæt tågestødte sammen med et andet skib. Ingen kom noget til.

De nye biler var af mærkerne BMW, Saab og Volvo. Skib og lasthar en værdi på omkring 650 mio. kr. "Tricolor" ligger påforholdsvis lavt vand, cirka 48 kilometer øst for Ramsgate i Kent,England. Skibet ligger på siden, hvilende på bunden og skroget øvredel nåede lidt over vandoverfladen mens det var lavvande. Højvandetdækker skibet helt.

Den britiske kystvagt ønsker, at skibet skal bjerges så hurtigtsom muligt, fordi det er til fare for skibsfarten. Skibet er sunketi et knudepunkt i et af verdens mest trafikerede farvande.

En hollandsk bjærgningsselskab har inspiceret skibet, og oplyserat skibets brændstoftanke, med omkring 2000 ton olie, ikke lækker.Derimod kan der været sluppet en smule brændstof ud fra selvemotorerne.

Selskabet forudser at man først pumper indholdet af skibetstanke over i et andet fartøj, og derefter forsøger at rejse og hæveskibet ved hjælp af store flydekraner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk