Tema Nordkoreas missiltrussel

Skibe fra nordkoreanske havne nægtes adgang til ærkefjenderne

Med nye sanktioner vil Sydkorea forbyde skibe, der inden for de sidste 180 dage har lagt til i Nordkorea.

Indbyggere fra Nordkorea ved grænsen til Kina. En båd som denne får ikke lov at sejle på sydkoreansk farvand. (Foto: Yonhap © Scanpix)

Ethvert fartøj, der inden for de sidste 180 dage har gjort holdt i en nordkoreansk havn, skal forbydes i Sydkorea.

Det oplyser den sydkoreanske regering, som uafhængigt vil indføre nye sanktioner mod styret i Nordkorea som følge af det isolerede lands atomprøvesprængning 6. januar.

De sydkoreanske sanktioner, der retter sig mod 40 personer og 30 virksomheder, kommer i kølvandet på en beslutning fra FN's Sikkerhedsråd, der for knap en uge siden udvidede sine internationale sanktioner mod Nordkorea.

Nordkorea reagerede så ved at affyre seks missiler ud over Det Japanske Hav.

Ifølge sanktionerne fra FN, der hovedsagelig er forhandlet på plads af USA og Kina, skal al gods ud og ind af Nordkorea nu inspiceres.

Desuden føjes 16 nordkoreanere til listen over personer, der har rejseforbud. De er internationalt blacklistet, og det samme gælder for 12 nordkoreanske virksomheder.

Nordkorea insisterer på, at dets missilprogram grundlæggende er rent videnskabeligt, men USA, Sydkorea og Kina siger, at affyringer som den, der har sendt en satellit i kredsløb i sidste måned, har til formål at udvikle interkontinentale ballistiske missiler.

Nordkorea hævder, at dets atomprøvesprængning i januar, som var den fjerde af slagsen siden 2006, var en test af landets brintbombeteknologi.

/ritzau/Reuters