Skønhedsdronning idømt fængsel for at krænke Erdogan

27-årige kvinde, der tidligere var miss Tyrkiet, har ifølge domstol i Istanbul krænket præsident Erdogan.

Miss Tyrkiet, Merve Buyuksarac, (midten) har fået en dom på 14 måneders betinget fængsel for at skrive et digt. (Foto: © Katarina Stoltz, Scanpix)

En domstol i Istanbul i Tyrkiet har fundet den 27-årige tidligere skønhedsdronning Merve Buyuksarac skyldig i at have krænket Recep Tayyip Erdogan, den tyrkiske præsident.

Det er sket med et digt, som hun har delt på de sociale medier.

Domstolen i Istanbul har takseret forbrydelsen til 14 måneders betinget fængsel.

Lokale medier skriver ifølge Reuters, at der er en prøvetid på fem år. Det betyder, at laver hun noget tilsvarende inden for de fem år, så skal hun 14 måneder i fængsel.

Nyhedsbureauet Dogan skriver, at domstolen betegner digtet som satirisk og en "offentlig fornærmelse". Det blev lagt på Instagram.

Digtet blev delt af modellen, da Erdogan var premierminister, og det kritiserer Erdogan med vers, der er bygget over den tyrkiske nationalsang.

Titlen på digtet var "Mesterens digt". Erdogan, der blev præsident i august 2014, kaldes ofte for "Buyuk Usta" - Den Store Mester.

Under retssagen sagde Erdogans advokat, Hatice Ozay, at det, som modellen havde gjort, ikke kan betegnes som kritik af Erdogan.

Der er, sagde advokaten, snarere tale om "et angreb på min klients personlige rettigheder".

  • Sagen kort

  • Den 27-årige Buyuksarac vandt titlen som miss Tyrkiet tilbage i 2006. Siden da har hun arbejdet som model, ligesom hun har været med i reality-tv.

  • Hun blev kortvarigt tilbageholdt i januar 2015. Hun erkendte da, at hun havde delt digtet, som forinden havde været trykt i et satirisk, tyrkisk magasin.

  • Men modellen sagde også, at hun ikke havde haft til hensigt at fornærme Erdogan.

/ritzau/AFP