Skolebus skyllet væk af oversvømmelse nær Det Døde Hav: 18 meldes dræbt

En udflugt til verdens lavestliggende område, Det Døde Hav, endte tragisk.

Redningsarbejdere hjælper elever og voksne væk fra hvor de blev fanget af den pludselige oversvømmelse. (Foto: BASEL IRANI/HALA AKHBAR © Scanpix)

En pludselig oversvømmelse har dræbt mindst 18 i Jordan nær Det Døde Hav.

De var med, da i alt 37 elever og syv personalemedlemmer kørte i en bus til de varme kilder ved Zara Maeen. Men oversvømmelserne skyllede bussen væk.

De jordanske myndigheder igangsatte straks en stor redningsaktion. De kontaktede også Israel, som ligger på den anden side af den stærkt salte indsø.

Herfra blev der sendt flere helikoptere og et mandskab af specialuddannede redningsfolk, som straks gav sig til at lede efter overlevende.

I alt 34 er blevet reddet i området, og nogle af dem blev fundet i kritisk tilstand, skriver Reuters.

Voldsom regn i regionen

Den jordanske politichef Farid al-Sharaa siger til lokalt tv, at de pludselige oversvømmelser påvirkede et område, som strækker sig over fem kilometer.

- Der var folk, som endte i havvandet og folk som formåede at nå klipper og redde sig selv, siger han ifølge BBC.

Jordan Times skriver at eleverne var fra en privat skole. Angiveligt blev udflugten gennemført, selv om der var varslet voldsomt vejr i området.

Hele regionen har været påvirket af voldsom regn i dagevis. I Jordans hovedstad har gaderne været oversvømmet, imens der har været rapporteret om haglstorme andre steder.

Det Døde Hav er det lavestliggende område i verden. Men dets ekstreme tørke og dybe kløfter gør, at det er særligt udsat for oversvømmelser, når der falder store regnmængder.

Det er anden gang i år, at oversvømmelser koster liv i området. I april blev ni teenagere dræbt, da de vandrede i det sydlige Israel.